Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Volkoren spaghetti met burrata

Een snelle maaltijd zonder vlees.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 30 sep 2021
3
524
4
Volkoren spaghetti met burrata, tomaten uit de airfryer en basilicum
Volkoren spaghetti met burrata, tomaten uit de airfryer en basilicum

Burrata - de romige mozzarella

In de Lidl was het weer tijd voor de Italiaanse week. Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik dol ben op deze weken. Wat ik ook fijn vind is dat de Lidl ze lekker overzichtelijk is. In de winkel qua assortiment, maar ook met de landenweken en uiteraard met de XXL-weken. Een grotere verpakking pasta of pindakaas. Altijd welkom toch?! Bij mij tenminste wel. Terug naar de burrata. Zo'n beetje iedereen is hiermee toch al bekend. Burrata is mozzarella, maar dan met room gevuld. Het maakt je pastagerecht of salade Caprese gewoon lekkerder, romiger. Het is echt een aanrader om het eens te proberen. Waarschijnlijk is het bij andere grootgrutters altijd te koop. Wanneer je daar je boodschappen doet, koop het daar dan eens. Je gaat het echt lekker vinden.

Tomaten uit de Philips Airfryer XXL

De tomaten die erbij liggen zijn niet verschrompelt omdat ze oud zijn. Ik heb ze eerst laten garen in de Airfryer. Leg de tomaten in een bakje. Druppel er wat olie over, maal er grof zout op en leg er wat takjes Rozemarijn en tijm bij. Zet de temperatuur op 135°Celcius en de tijd op 25 minuten. Je tomaten zijn heerlijk gaar. Verkruimel de kruiden erover. Het eten van gegaarde tomaten geeft overigens meer gezondheidsvoordelen dan de rauwe versie.
Burrata is mozzarella, maar dan met room gevuld.
Recept is voor twee personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?
  • 250 gram verse mini-tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 takjes verse Rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • snufje zout
  • 140 gram volkoren spaghetti of andere pasta
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 burrata's, dat zijn twee verpakkingen
  • blaadjes verse basilicum naar smaak
  • nog wat olie
  • vers gemalen peper

Zo bereid je het!
  1. Spoel de tomaten af, dep voorzichtig droog. Leg ze in een schaaltje en druppel de olie erover. Leg de kruiden erbij en strooi er een snuf zout over. Zet het schaaltje in de Airfryer.
  2. Stel de tijd van de Airfryer in op 25 minuten en de temperatuur op 135°Celsius.
  3. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. De mijne was binnen 9 minuten gaar.
  4. Verwarm in een ruime hapjespan de eetlepel olie.
  5. Pel en snipper de ui. Doe in de pan.
  6. Pel en snipper de knoflook. Doe bij de ui.
  7. Veeg of borstel de champignons schoon. Snij in dunne plakken en doe bij de ui. Laat rustig bakken en garen.
  8. Wanneer de champignons gaar zijn, strooi dan de gedroogde oregano erbij. Omscheppen en dan de gare pasta erbij doen.
  9. Verdeel over twee borden.
  10. Leg op ieder bord een bol burrata.
  11. Verdeel de blaadjes basilicum over de borden.
  12. Giet er wat olie op en maal er verse peper over.
  13. En dan...Aan tafel.




Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Kun je de QR code niet scannen. Geen probleem hieronder staat mijn naam. Klik daar op en je komt op mijn overzichtspagina.
3
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 30 sep 2021
3
524
4

Comments

  • 2 okt
  • 1
Ziet er lekker uit !
1
  • 4 okt
  • 0
Was het ook hihi. Dank je wel!
  • 4 okt
0
  • 30 sep
  • 1
Ziet er heel lekker uit. Goed beschreven en goed gepresenteerd, Elisabeth.
1
  • 1 okt
  • 0
Dank je wel Rudi!
  • 1 okt
0

Recente en relevant artikelen