Burrata - de romige mozzarella
Tomaten uit de Philips Airfryer XXL
Burrata is mozzarella, maar dan met room gevuld.
- 250 gram verse mini-tomaten
- 1 eetlepel olie
- 2 takjes verse Rozemarijn
- 2 takjes verse tijm
- snufje zout
- 140 gram volkoren spaghetti of andere pasta
- 1 eetlepel olie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram champignons
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 burrata's, dat zijn twee verpakkingen
- blaadjes verse basilicum naar smaak
- nog wat olie
- vers gemalen peper
- Spoel de tomaten af, dep voorzichtig droog. Leg ze in een schaaltje en druppel de olie erover. Leg de kruiden erbij en strooi er een snuf zout over. Zet het schaaltje in de Airfryer.
- Stel de tijd van de Airfryer in op 25 minuten en de temperatuur op 135°Celsius.
- Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. De mijne was binnen 9 minuten gaar.
- Verwarm in een ruime hapjespan de eetlepel olie.
- Pel en snipper de ui. Doe in de pan.
- Pel en snipper de knoflook. Doe bij de ui.
- Veeg of borstel de champignons schoon. Snij in dunne plakken en doe bij de ui. Laat rustig bakken en garen.
- Wanneer de champignons gaar zijn, strooi dan de gedroogde oregano erbij. Omscheppen en dan de gare pasta erbij doen.
- Verdeel over twee borden.
- Leg op ieder bord een bol burrata.
- Verdeel de blaadjes basilicum over de borden.
- Giet er wat olie op en maal er verse peper over.
- En dan...Aan tafel.
Comments
- 2 okt
- Hide replies (1)
1- 4 okt
0- 30 sep
- Hide replies (1)
1- 1 okt
0