Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Waarom de magie van Harry Potter blijft bestaan

Het eerste boek van de wereldberoemde serie Harry Potter verscheen in 1997 en verfilming van het eerste boek komt uit 2001. Waarom zijn de boeken en films van Harry Potter na al die jaren nog steeds populair, niet alleen bij de oude fans, maar ook bij de nieuwe generatie? Hoe komt het dat de magie van Harry Potter niet uitgedoofd lijkt te raken.

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 11 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
7
69
7
Afbeelding door Madalyn Cox via Unsplash
De community
Een belangrijke reden dat Harry Potter populair blijft zijn de fans van de boeken en film reeks. Online zijn er veel fansites te vinden, zoals Pottermore, waar fans elkaar online kunnen ontmoeten, praten over de serie, sorting Hat quizen kunnen doen en games kunnen spelen. Op festivals kunnen fans elkaar in real life ontmoeten en beroemde acteurs in het echt zien. Bovendien zijn er oneindig veel producten met het Harry Potter logo, zoals kleding, action figures en mokken, die in vrijwel elke stad in de boekwinkel of online te vinden zijn. Harry Potter is niet alleen meer een boek of een film. Er is een hele magische wereld ontstaan rondom het verhaal, waardoor het voor zowel oude als nieuwe fans leuk blijft om het Harry Potter verhaal te beleven.

J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter's

De reden dat de Harry Potter boeken van J.K. Rowling in de eerste plaats zo'n succes werden is haar schrijfvaardigheid en ongelimiteerde fantasie. De boeken zijn gewoonweg magisch, en niet alleen vanwege het thema. Rowling weet hoe ze de spanning moet behouden. Ze creëert een hele nieuwe wereld en beschrijft plaatsen en personen uitgebreid alsof je ze echt meemaakt, zonder dat het boek saai of langdradig wordt. Er zitten ontzettend veel details in de boeken, waardoor je elke keer als je de serie leest weer nieuwe ontdekkingen doet. Hierdoor blijven de boeken spannend, ook als je ze al tientallen keren gelezen hebt.

Uren lees-, kijk- en luisterplezier

En als je eenmaal begint aan de Harry Potter serie zul je uren, nee, zelfs weken plezier hebben. Als je alle zeven boeken eindelijk uit hebt kun je beginnen aan een 20 uur durende marathon van alle acht de Harry Potter films. Daarna kun je eventueel nog beginnen aan Fantastic Beasts and Where to Find Them, meerdere podcasts, fanfiction verhalen en nog veel meer. Als je eenmaal aan Harry Potter bent begonnen kun je niet na een paar dagen stoppen.

De karakters

We leven mee met Harry, Ron, Hermelien en de andere karakters. Hun eigenschappen en relaties zijn herkenbaar uit de echte wereld en we houden van ze alsof het echte mensen waren. We haten de slechteriken en kunnen uren met elkaar discussiëren over of Sneep nu goed of slecht was. Door de karakters gaat het verhaal leven en de karakters uit de Harry Potter serie zijn ijzersterk weergegeven.

Bronnen

Die-hard fans over waarom Harry Potter nog steeds magische is https://vance.nl/harry-potter-is-na-20-jaar-nog-steeds-een-bestseller-drie-fans-Alle karaktersvertellen/
7
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 11 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
7
69
7

Comments

 • 26 okt
 • 1
Leuk!
 • 26 okt
1
 • 1 sep
 • 1
Ja, die verhalen blijven boeien.
 • 1 sep
1
 • 18 juli
 • 1
Oh ja Harry Potter was de start van mijn liefde voor young adult en fantasy.
 • 18 juli
1
 • 20 juni
 • 1
Blijft keer op keer weer prachtig wereld om in te stappen als je het goed lezen. Leuk blog. Ga je volgen jij mij ook, en kom je ook eens bij mij op de koffie.
 • 20 juni
1
 • 16 juni
 • 1
Harry Potter is inderdaad boeiend voor jonge én oude kinderen. Ook ik heb gesmuld van de boeken en de films. Pottermore laat ik voor wat het is, maar de magische wereld van Zweinstein bezoek ik nog regelmatig 😊
 • 16 juni
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen