- Vitaminen: in bananen vinden we naast B11 of foliumzuur ook vitamine A, B1, B2, B3, B5 en B6, C, E en K
- Mineralen: voornamelijk kalium, magnesium en fosfor, maar ook kalium, natrium, calcium, ijzer, jodium, selenium, jodium en zink
- Voedingsvezels
- Eiwitten
- Verwarm je oven op 175 graden
- Vet een cakevorm in met boter en bestuif het eventueel nog met wat meel of bloem
- Schil de bananen en snij ze in kleine plakjes
- Maak er met je staafmixer een glad en egaal mengsel van
- Klop de eieren door de banaan
- Roer het meel, het bakpoeder en een snufje zout door het broodbeslag
- Hak de noten en chocolade in stukjes en meng ze door het beslag.
- Roer als laatste de kokos door het beslag
- Zet de cakevorm met beslag voor gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Test met een prikker of het brood ‘droog en schoon’ uit de oven komt
- Laat afkoelen in de vorm en zet daarna op een rooster
- Prak zes bananen en meng met de eieren
- Voeg het kaneel en het zout toe
- Bak met het beslag kleine pannenkoekjes. Snijd ondertussen de andere banaan in plakjes.
- Serveer de pannenkoekjes warm en garneer met plakjes banaan, honing en kaneel
Bereiding
- Pel de banaan en snijd deze in plakjes
- Mix de banaan met de amandelmelk tot een glad en egaal mengsel
- Voeg de honing en het chiazaad toe en roer alles grondig door elkaar
- Schenk in een glas of kommetje en zet het een nacht in de ijskast
Comments
- 4 sep
0- 2 sep
0- 30 aug
0- 30 aug
0- 30 aug
1