Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Waarom Harry Potter niet bij Ravenklauw zit

Het hoofdpersonage uit de beroemde Harry Potter serie wordt bij zijn aankomst op de tovenaarsschool Zweinstein gesorteerd in Griffoendor. Ben je na het lezen van de boeken nog niet overtuigd waarom Harry niet bij Ravenklauw werd ingedeeld, dan lees je hieronder nog een aantal niet te betwisten redenen waarom Harry Potter niet bij Ravenklauw zit.

Geschreven door Wolf Stokvis
Geschreven op: 19 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
14
0
Afbeelding door Rhii Photography via Unsplash
Het hoofdpersonage uit de beroemde Harry Potter serie wordt bij zijn aankomst op de tovenaarsschool Zweinstein gesorteerd in Griffoendor. Griffoendor, dat bekend staat om zijn moed, is een van de vier afdelingen van de school. Leerlingen van Griffoendor staan er over het algemeen niet om bekend dat ze eerst nadenken voor ze actie ondernemen en als je de Harry Potter boeken hebt gelezen zal het je dan ook niet verbazen dat Harry in Griffoendor werd ingedeeld. Maar ben je na het lezen van de boeken nog niet overtuigd waarom Harry niet bij Ravenklauw werd ingedeeld, dat bekend staat om zijn intelligentie. Dan lees je hieronder nog een aantal niet te betwisten redenen waarom Harry Potter niet bij Ravenklauw zit. Let op: als je de boeken nog niet uit hebt en het toch wel redelijk bekende verhaal nog niet kent, zou ik niet verder lezen in verband met spoilers.

Reden 1

Als Harry in het huis van zijn oom en tante massa's brieven ontvangt, die hij van zijn oom niet mag lezen, probeert hij er eentje uit de lucht te vissen. Hoewel het er erg spectaculair uitziet was het veel effectiever geweest om gewoon een brief van de grond te rapen. Bovendien was Harry de jongste zoeker ooit, die met zijn supersnelle reflexen een klein vliegend balletje weet te vangen. Je kunt me niet vertellen dat het hem zo veel moeite koste om een brief te pakken te krijgen.

Reden 2

In Harry Potter en de geheime kamer vragen Harry en zijn vrienden zich lange tijd af wat voor afschuwelijk monster er in de geheime kamer leeft. Even denken: De enige die het monster kan controleren en de kamer kan openen is de erfgenaam van zwadderich, omdat die met slangen kan praten. Ik denk dat er inderdaad een spin in de kamer zit Harry, goed denkwerk!

Reden 3

Tijdens het eten in de grote zaal probeert Seamus een spreuk uit op een glas water. De spreuk gaat als volgt: 'Eye of rabbit, harp string hum, turn this water into rum'. Toch vraagt Harry zich hardop af wat Seamus probeert te doen met het glas water.

Reden 4

Tijdens het ontbijt ontvangt Harry een mysterieus bezemsteel gevormd pakje. Het zit echter ingepakt, waardoor Harry niet weet wat er in zit. Hij is dan ook erg verbaasd als het pakje een bezemsteel blijkt te zijn.

Reden 5

In Harry Potter en de halfbloed prins vindt Harry een boek, dat toebehoort aan de halfbloed prins. Het hele boek probeert hij erachter te komen wie dat is. Hij ziet echter niet dat het handschrift in het boek overeenkomt met het handschrift van de docent waar hij al vijf jaar les van krijgt. Nou weet ik dat Harry geen studiebol is, maar hij had toch iets beter op kunnen letten in de les.

Reden 6

Als Harry voor het eerst naar Zweinstein gaat komt hij erachter dat zijn ouders hem geld hebben nagelaten. Hij neemt een deel mee naar school en geeft het tijdens de treinreis naar school toe meteen allemaal uit aan snoepgoed. Het gevolg: Harry en Ron hebben te veel snoepgoed, de andere kinderen hebben niks meer, en Harry's portemonnee is een stuk lichter.

Reden 7

Als Harry een belangrijke geheime mededeling wil doen aan zijn vrienden kunnen ze geen lege coupé vinden in de trein naar Zweinstein. In plaats van te wachten tot ze alleen zijn bespreekt Harry liever geheimen met zijn vrienden in een coupé waar een onbekende docent ook in zit.

Reden 8

Als Harry voor het eerst via het haarden netwerk reist onder begeleiding van de Wemels krijgt hij één boodschap mee: Spreek vooral duidelijk. Dat ging helaas niet helemaal goed.

Reden 9

Er zijn genoeg momenten waarop Harry zijn toverstok trekt in het bijzijn van dreuzels. Terwijl het hem toch echt duidelijk is gemaakt dat de toverwereld geheim moet blijven. Ook leest hij de tovenaars krant met bewegende foto's in een dreuzel café.

Reden 10

Als Harry en Hermelien achtervolgt worden door een weerwolf lopen ze langzaam achteruit bij hun schuilplaats vandaan. Als je het een goed idee vind om achteruit te lopen, kijk dan eerst even of je achtervolger niet in de buurt is.

Reden 11

In het boek van de halfbloed prins vindt Harry een spreuk die hij niet kent. Hij weet niet van wie het boek is en heeft dus ook geen idee of de spreuk goed of kwaad aanricht. Dus natuurlijk gebruikt hij hem in het eerstvolgende duel dat hij voert.
Dus Harry zit overduidelijk niet in Ravenklauw. Maar natuurlijk houden we nog steeds van hem. Als Harry daadwerkelijk zou nadenken voor hij iets doet zouden de boeken lang niet zo spannend zijn geweest.
1
Geschreven door Wolf Stokvis
Geschreven op: 19 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
14
0

Recente en relevant artikelen