Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Waarom is me-time vinden zo moeilijk?

Herken je dit? Je moet vandaag niet werken en denkt: "Oh, nu ga ik eens lekker doen wat ik wil" ? De dag begint en je komt niet aan jezelf toe.

Geschreven door Fany Van Hemelen
Geschreven op: 1 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
18
83
23
Afbeelding door Ava Sol via Unsplash
Het huishouden roept, iemand heeft je nodig, je wordt gebeld door je werk of ineens, net dan, krijg je bezoek. Eigenlijk wou je echt eens relaxen en geen mensen om je heen maar ja, je wil aardig gevonden worden en ja je moet koken voor je partner en het huis opruimen en die papieren sorteren en die mails versturen en je taken stoppen nooit.

De uren verstrijken en wat heb jij een fantastische me-dag gehad. Nee, natuurlijk mag je werken en bezoek ontvangen, maar wat belangrijk is om te weten is hoeveel tijd vandaag ingenomen is door anderen of door noodzakelijke klusjes.
Vandaag was ik gestart met veel doelen en de intentie om te doen wat ik zelf graag wou. Ook bij mij ging het opnieuw mis.

Gelukkig heb ik deze keer de alarmbellen horen rinkelen en yes, ik ben trots op mezelf, omdat ik rustig ben gaan zitten en de boel de boel gelaten heb. Door bewust te ademen en mijn tempo te vertragen werd pijnlijk duidelijk hoe ik als een kip zonder kop alle ballen in de lucht probeer te houden. Ik heb net zoals vele mensen een druk leven met een baan en freelance projecten en vaak ga ik in overdrive. Duizend en één dingen tegelijk doe ik.. Afwas inladen check.. oh ja die e-mail nog snel versturen en was opzetten en dan kijken wat ik ga koken…

Prioriteiten
Zie je wat ik doe? Ik maak het mezelf ontzettend moeilijk door te weinig focus te hebben en continu met andere zaken te beginnen. Prioriteiten stellen is een ander hoofdzakelijk iets. Juist door te beslissen wat echt belangrijk is en ja soms moet, heb je meer overzicht en rust. Ook als je thuis bent of in een andere situatie zit, zijn deze tips er ook voor jou omdat je even goed misschien weinig tijd kan vinden voor jezelf.

Ondertussen word ik slimmer, ja als je voor de zoveelste keer niet meer weet waar je die sleutel of papieren weeral gelaten hebt dan is het tijd voor verandering.
Vanaf nu ga ik dus echt kiezen om mijn aandacht te richten op één taak en deze af te werken en pas daarna iets anders te doen. Anders reageer ik immers op automatische piloot en dan ben ik meer tijd kwijt met te zoeken en brokken te lijmen. Juist omdat ik even puur aan mezelf dacht, had ik daarna veel meer energie en zin om er terug in te vliegen.

Eureka, vanaf nu weet ik hoe het moet. Meer tijd voor fun en genieten is de boodschap en wanneer ik werk al mijn focus richten op één taak. Dan moet het goedkomen toch? Nu ik ondertussen ook al gemerkt heb dat mijn to do lijstje niet onrealistisch lang mag zijn en mijn focus verhoogt is, denk ik eindelijk een concreet plan te hebben om naast de zorg voor anderen ook lief te zijn voor mijn lichaam en geest.

Leerproces
Natuurlijk is het een leerproces en ga ik met vallen en opstaan ontdekken waar ik nog kan bijschaven, maar volgens mij ga ik op deze manier meer balans vinden.
Hopelijk heb ik je met mijn eerlijke verhaal kunnen inspireren en vind je hier ook tools om zelf mee aan de slag te gaan. Misschien ben je wel zo iemand als ik en staan het vervullen van jouw verlangens helemaal onderaan op het lijstje. Of het is nog erger en je vergeet jezelf gewoon want iedereen en alles is belangrijker. Ook deze valkuil herken ik omdat ik al jaren over mijn grenzen ga en me wegcijfer voor iedereen.

Stilaan begin ik in in te zien, stap voor stap, dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen om er daarna voor de ander te zijn. Als je batterij leeg is en de energie op, kan je er immers ook niet blijven zijn voor hen.

Laat ons dus eens wat meer niksen en kiezen voor onszelf om daarna de wereld weer met volle moed te verwelkomen en ons volop te smijten.

- Fany van Hemelen
18
Geschreven door Fany Van Hemelen
Geschreven op: 1 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
18
83
23

Comments

 • 9 sep
 • 0
Ik werk niet en zelfs ik vind het soms moeilijk om aan me-time toe te komen. Mensen vergeten vaak dat een huishouden met kinderen runnen ook al (soms meer dan) een part-time job is. En in de gejaagdheid van deze maatschappij waarin alles moet, en liefst zsm, is het soms een wonder om nog echt tot jezelf te komen. Maar hé, men huis ligt nu toch al een paar dagen vuil, en kuisen is pas voor morgen :p
 • 9 sep
0
 • 22 aug
 • 0
Heel herkenbaar
 • 22 aug
0
 • 21 aug
 • 0
Dag Fany
Dit is zo herkenbaar! :) We zijn altijd zo intens bezig met veel dingen tegelijk. En wat mee rust inbouwen moet ik helaas ook nog aan werken.
Groetjes
 • 21 aug
0
 • 26 juli
 • 0
Me-time zo moeilijk soms en zo nodig.
 • 26 juli
0
 • 20 juli
 • 0
Zo waar wat je schrijft!
Zelf heb ik het super moeilijk om me-time te vinden.....
Een puntje om aan te werken dus 😊
0
 • 20 juli
 • 0
Yep goed idee, precies typisch vrouwelijk iets😂
 • 20 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen