- Alle soorten en kleuren van bonen
- Erwten
- Groentekiemen
- Mais
- Kapucijners
- Linzen
- Sojabonen
- Pinda's
- Vitaminen: vooral vitaminen van het B- complex zoals vitamine B1, B2,B3, B6, B12, foliumzuur en vitamine D
- Mineralen: natrium, kalium, calcium, fosfor, molybdeen, koper, ijzer en zink
- Eiwitten
- Voedingsvezels
- Sterke antioxidanten
- Vooral trage Koolhydraten
- Aderverkalking
- Hart- en vaatziekten
- Diabetes type 2
- Een verstoord cholesterolgehalte en verstoorde hormonen
- Hoge bloeddruk
- Te veel vet (triglyceriden) in ons bloed
- Zorgen voor sterke botten en beschermen tegen botontkalking of osteoporose
- Zijn belangrijk voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel
- Beschermen tegen stress
- Maken ons fitter, alerter en beter gehumeurd
- Verminderen plotse stemmingswisselingen
- Kip en kalkoen
- Vis
- Magere kaas (+20)
- Zuivelproducten: en vooral onbewerkte yoghurt, Griekse yoghurt, kwark en skyr zonder toegevoegde stoffen
- Alle ongezouten, niet geroosterde en ongebrande noten
- Volkorengranen: voornamelijk haver, zemelen, boekweit, gierst en quinoa
- Volkoren producten: alle soorten volkoren brood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst
- Vette vis: zoals wilde zalm, tonijn, forel, paling, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sport, haring en ansjovis
- Avocado
- Alle plantaardige oliën: vooral olijfolie, zonnebloemolie, lijnzaadolie en koolzaadolie
- Halvarine en minarine
- Kook de rijst gaar en laat afkoelen
- Kook de bonen en de doperwten beetgaar gedurende gemiddeld drie minuten
- Voeg er na één minuut de peultjes aan toe en laat ze meekoken
- Peulvruchten afspoelen met koud water en laten uitlekken
- Tuinbonen dubbel doppen. Stroeve, grijze velletje openscheuren. Felgroene binnenste boontje eruit wippen
- Peterselie en munt fijnsnijden
- Tuinkers knippen
- Schil citroengras raspen en vrucht uitpersen
- Meng het citroensap en de citroenrasp met de olie door de rijst
- Voeg alle peulvruchten, de bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt bij de rijst
- Op smaak brengen met zout en peper
- Laat minstens 30 minuten trekken
- Combineert uitstekend met gegrild lamsvlees
- Plet de peulvruchten met een vork en meng ze met de eieren en kerriepoeder
- Bestrooi met peper en een snuifje zout
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes gedurende zes minuten
- Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en munt fijn
- Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Gebruik dit als dip bij de pannenkoeken
- Kook de linzen samen met de helft van de knoflook beetgaar (20 minuten)
- Snipper ondertussen de ui
- Snijd de rest van de knoflook fijn
- Rasp de kaas
- Snijd de bleekselderij in boogjes
- Schil de wortels en snijd ze in plakjes
- Fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden gedurende drie minuten
- Voeg de bleekselderij en de wortels toe en bak ze vijf minuten mee
- Voeg de wijn en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook
- Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
- Giet de linzen af en verwijder de knoflook
- Voeg de linzen toe aan de tomatensaus en warm nog drie minuten mee
- Breng op smaak met peper en zout
- Giet de pasta af en verdeel over de borden
- Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.
Comments
- 11 sep
0- 11 sep
1- 10 sep
1- 10 sep
1- 9 sep
1