- Vitaminen: waaronder vitamine A, B1, B2, B6, B11,B12 en vitamine C
- Mineralen: naast veel calcium en magnesium vinden we in postelein ook natrium, kalium, fosfor, ijzer, mangaan, koper en zink
- Sterke antioxidanten: die zijn dan weer belangrijk als beschermer tegen de schadelijke vrije radicalen. Die beschadigen niet alleen onze lichaamsweefsels, maar kunnen ons ook ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen
- Voedingsvezels: die zijn onmisbaar voor een goed functionerende spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Vezels geven je ook snel een langdurig verzadigd gevoel. Daardoor je eet je minder, waardoor je makkelijker afvalt
- Eiwitten: een gezond en natuurlijk eetpatroon bestaat uit veel eiwitten en voldoende gezonde vetten en koolhydraten
- Gezonde vetten: vooral omega-3 vetzuren
- Veel water: postelein bestaat voor maar liefst 93 procent uit water
- Postelein bevat weinig of geen koolhydraten
- Is een natuurlijke pijnstiller en spierontspanner
- Helpt je meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen
- Heeft een sterk antibacteriële en ontstekingsremmende werking
- Zorgt voor sterke botten en spieren en voor een strakke, jonge en stralende huid
- Herstelt en vernieuwt onze lichaamscellen
- Ondersteunt de gezondheid van onze ogen
- Verbetert je slaapproblemen
- Beschermt tegen aderverkalking en tegen hart- en vaatziekten
- Brengt je verstoord cholesterolgehalte weer in evenwicht
- Werkt bloeddrukverlagend
- Heeft een positieve werking op diabetes type 2
- Voorkomt osteoporose of botontkalking
- Vertraagt hersenbeschadiging en de ziekte van Parkinson
- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen
- Was de groenten en de kruiden
- Laat ze uitlekken en snijd ze grof
- Verhit de olijfolie
- Bak de uiringen zonder ze te laten kleuren en voeg er de postelein aan toe
- Bak maximaal twee minuten en neem vier eetlepels groenten uit de pan
- Doe er de zelf gemaakte groentebouillon aan toe en kook de postelein beetgaar
- Pureer de soep met de staafmixer
- Serveer de balsamicoazijn apart zodat ieder naar wens een paar druppeltjes toe kan voegen
- Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat afkoelen
- Was de postelein voorzichtig en laat uitlekken
- Doe de postelein in een schaal
- Snipper de uien
- Was en rasp de appel
- Schil de peren en snij in reepjes
- Meng alle ingrediënten met de postelein
- Maak de dressing door de olijfolie en de honing goed te mengen
- Verdeel deze dressing en de afgekoelde pijnboompitten over de salade en roer nog even goed door elkaar
- Bak de spekjes
- Kook of stoom de aardappelen
- Doe er de gehakte postelein bij
- Voeg er de magere spekjes
- Breng op smaak met peper en zeezout
- Lekker bij volkoren deegwaren of zilvervliesrijst
Comments
- 2 sep
0- 26 aug
1- 26 aug
1- 26 aug
1- 26 aug
1