- Vitaminen: vooral vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B11 of foliumzuur en vitamine C en E
- Mineralen: voornamelijk natrium, calcium, kalium, magnesium, fosfor, ijzer, jodium, koper en zink
- Voedingsvezels: een portie van 100 gram zoete aardappels bevat drie gram vezels
- Eiwitten: bataten bevatten twee procent hoogwaardige eiwitten per 100 gram
- Gezonde vetten
- Koolhydraten: 20 gram per 100 gram zoete aardappels
- Sterke antioxidanten: deze beschermen ons tegen de vrije radicalen. Die kunnen niet alleen je lichaamsweefsels beschadigen. Ze kunnen je ook ziek maken en je natuurlijk verouderingsproces versnellen
- Doe het water en de in blokjes gesneden tomaten in een pan en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Snijd de zoete aardappels in stukjes van twee centimeter en voeg ze toe aan de soep.
- Voeg na enkele minuten ook de prei en de quinoa toe
- Kook alles gaar, gemiddeld 15 minuten
- Breng eventueel op de gewenste smaak met een snuifje peper en zout
- Breng je oven op 220 graden
- Maak de bataten schoon onder lopend water en maak ze droog
- Maak er met een vork gaatjes in
- Sprenkel er een beetje olie over, voeg er een snuifje peper en zout aan toe en meng alles grondig door elkaar
- Verdeel ze de bataten over een bakplaat met bakpapier en laat ze gedurende gemiddeld 40 minuten in je oven
- Snijd ze bijna, maar net niet helemaal open en vul ze met de rucola, de pesto, parmaham, de gehalveerde cherrytomaatjes, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Comments
- 2 sep
0- 28 aug
0- 27 aug
1- 27 aug
1- 27 aug
1