Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Waarom ook volwassenen Disney films leuk vinden

Disney is natuurlijk bedoeld voor kinderen en we keken vroeger dan ook allemaal met veel plezier naar de magische films. Nu we volwassen zijn, kijken we echter nog steeds graag naar goede oude Disney films. En stiekem vinden we het ook leuk om naar de nieuwe films in de bioscoop te gaan. Wat is nu de reden dat ook veel volwassenen nog steeds smullen van de Disney films, die eigenlijk bedoeld zijn voor kinderen?

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 21 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
2
86
2
Afbeelding door Pan xiaozhen via Unsplash
Disney films zijn magisch
Het maakt niet uit hoe oud je bent, het kan nooit kwaad om even weer in magie te geloven. En Disney films zijn daar de perfecte manier voor. Als je je even down voelt helpen Disney films om je te herinneren dat alle dromen uit kunnen komen. Bovendien geeft het een veilig gevoel om het bekende voorspelbare verhaal dat altijd goed afloopt nog maar een keer aan te zetten. De belangrijke boodschappen blijven je ook als volwassenen nog bij. Het is nooit verkeerd om eraan herinnerd te worden wat het belang is van vriendschap en liefde, zeker op momenten dat je dat echt even nodig hebt.

De liedjes zijn fantastisch

De meeste Disney films zitten vol met fantastische liedjes. Pakkende teksten en heerlijke deuntjes zijn niet weg te slaan uit de Disney ervaring. De liedjes blijven in je hoofd hangen en iedereen kan ze helemaal meezingen.

Disney films zijn leerzaam

Voor kinderen valt er natuurlijk heel wat te leren uit de Disney films, maar wist je dat ook volwassenen nog veel kunnen leren van een Disney film avondje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de film Hercules, die veel laat zien over de Griekse mythologie.

Sommige thema's blijven actueel

Als kind denk je er vaak niet te veel overna, maar het onderwerp van bijvoorbeeld Finding Nemo waar een kind gescheiden wordt van zijn vader kan voor volwassenen heel veel betekenis hebben. Ook de film Up, waar Carl eenzaam achterblijft wanneer zijn vrouw overlijdt raakt je meer als je volwassen bent. Ook De Lion King kan erg herkenbaar zijn voor mensen die een geliefde verloren hebben. De thema's uit Disney blijven herkenbaar voor alle leeftijden.

Heel veel humor

Misschien wel de belangrijkste reden dat volwassen Disney leuk blijven vinden is de oneindige dosis humor die in de films verborgen zit. In veel Disney films zitten verborgen grappen, die alleen leuk zijn voor volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan de opmerking in Alladin, als een olifant flink op de grond stampt, dat de grond pas hoort te schudden tijdens de huwelijksnacht en niet ervoor.


Gebruikte bronnen en meer lezen over dit onderwerp

Meer grappen uit Disney films, die niet voor kinderen bedoelt zijn: https://www.superguide.nl/nieuws/10-grappen-voor-volwassenen-in-disney-films-die-je-gemist-hebt-films
Meer redenen waarom Disney ook voor volwassenen leuk is
2
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 21 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
2
86
2

Comments

  • 13 juli
  • 0
Oh ja, ik blijf graag nog kind. Werk met kinderen dus, goed excuus om in deze magie te blijven geloven😜
  • 13 juli
0
  • 9 juli
  • 0
Je vergeet nostalgie :p Ik kan van veel sprookjes (niet enkel Disney) echt exact herinneren waar ik ze voor het eerst zag en hoe ik ze ervaarde.
  • 9 juli
0

Recente en relevant artikelen