Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Waarom zit Hermelien niet in Ravenklauw?

Hermelien Griffel, uit de boeken- en filmreeks Harry Potter, staat bekend om haar wijsheid en intelligentie, niet echt eigenschappen die je bij Griffoendor zou verwachten. De vraag die vaak wordt gesteld is dan ook: Waarom zit Hermelien niet in Ravenklauw, dat zoveel waarde hecht aan intelligentie?

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 24 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
75
0
Afbeelding door Rhii Photography via Unsplash
In de boeken- en filmreeks Harry Potter zien we de jonge tovenaar Harry die avonturen beleeft met zijn twee vrienden Ron en Hermelien en strijd tegen de heer van het duister Voldemort. Alle drie de vrienden werden in hun eerste jaar ingedeeld bij Griffoendor. Leerlingen van Griffoendor staan bekend om hun moed en loyaliteit. Hermelien Griffel staat echter bekend om haar wijsheid en intelligentie, niet echt eigenschappen die je bij een Griffoendor zou verwachten. De vraag die vaak wordt gesteld is dan ook: Waarom zit Hermelien niet in Ravenklauw, dat zoveel waarde hecht aan intelligentie?

Dit is geen gekke vraag als je bedenkt dat zelfs de sorteerhoed even na moest denken of Hermelien niet beter in Ravenklauw zou passen. In de boeken lezen we hoe Hermelien tijdens een vergadering van de 'Strijders van Perkamentus' uitlegt dat de sorteerhoed haar in de eerste instantie in Ravenklauw wilde indelen. Bij nader inzien vond de hoed echter dat haar moedige karakter, trouw aan haar vrienden en loyaliteit voor perkamentus Hermelien tot een echte Griffoendor maakten. Dus hoewel de wijze Hermelien ook in Ravenklauw op haar plaats zou zijn geweest, komt ze in Griffoendor beter tot haar recht.

Naast het feit dat ze door haar moed en trouw al zeer goed in Griffoendor terecht kon, houdt de sorteerhoed volgens sommige theorieën van fans ook rekening met waar een leerling het meeste kan groeien. Hermelien hechte zelfs in haar eerste jaar al enorm veel waarde aan kennis en boeken. Door haar intelligentie, die toen haar leeftijd al ver voorbij was, had ze in Ravenklauw weinig kunnen groeien. Dit omdat ze in Ravenklauw enkel had geleerd om nog meer waarde te hechten aan boeken en nog harder te studeren. In Griffoendor had ze echter de kans om een hele andere kant van zichzelf te ontwikkelen. Een moedige kant die ze al wel in zich had, maar zonder hulp van haar vrienden in Griffoendor nooit zo goed had kunnen ontwikkelen. En natuurlijk zijn we ontzettend blij dat Hermelien in Griffoendor zat, want zoals Ron het zelf in het laatste boek benoemd: Harry en Ron hadden het zonder Hermelien nog geen twee dagen uitgehouden.

0
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 24 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
75
0

Recente en relevant artikelen