Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Wapenwet in Amerika

Je hoort het steeds in het nieuws, de schietincidenten. De gewonden en dodentallen lopen op, maar hier heeft Amerika geen oor naar.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 29 juni 2021
7
1K
6
Afbeelding door David Huck via Unsplash
Wat is de wapenwet? Met de wapenwet bedoelt men een wet die alles specifieert over de vergunningen, de handel, aankoop en bezit van wapens, wapenopslag en het gebruik van wapens en munitie. Niet alleen in Amerika mag je een wapen bezitten maar ook in de volgende landen: Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, België en Nederland. Al heb ik gehoord dat er in de vele landen vele regels zijn en je niet zo makkelijk aan een wapen kan komen als in Amerika. Zo moet je in Nederland je wapen en munitie apart opbergen in elk een andere kluis. Maar, in Amerika zijn er ook mensen die hun wapen open en bloot in de huiskamer hebben liggen. Ze dragen, in sommige steden in Amerika, ook hun wapen op zak. Zo zag ik laatst op het nieuws dat ze hun geweer meenamen tijdens een staking/protest. Wanneer mag je in Amerika iemand neerschieten? Wanneer jij of je familie in gevaar bent, heb jij het recht om hen en jezelf te beschermen. Stel nu dat er s'avonds bij jou wordt ingebroken en jij betrapt de inbrekers terwijl ze je sieraden uit de badkamer aan het inpakken zijn. De dief heeft een mes op zak... Je kind ligt niets vermoedend te slapen in de kamer ernaast. Het angstzweet breekt je uit. Gelukkig heb jij een pistool en mag jij volgens de Amerikaanse wapenwet hen neerschieten. Hoe gemakkelijk koop je een wapen in Amerika? Wil jij een wapen voor jezelf hebben om je Amerikaanse huis te beschermen? Geen probleem en je moet er zelfs geen weken op wachten! Ga naar je dichtstbijzijnde wapenwinkel en kijk even rond. Wanneer je een mooi exemplaar gevonden hebt loop je naar de kassa om een medewerker aan te spreken. Zij zullen om je ID vragen, je mag namelijk geen wapen kopen als je minderjarig bent. Je mag ook niet in de gevangenis gezeten hebben en je moet mentaal in orde zijn. Je moet dan een vragenlijst invullen en als dat in orde is loop jij met jouw nieuwe geweer naar buiten. Maar, pas op… Dit is alleen zo in wapenwinkels. Mocht je een geweer kopen online op de Amerikaanse marktplaats, Craigslist, dan is hier geen controle over. Op die manier kan iedereen aan een wapen komen… Helaas zijn er ook mensen met een schroefje los, die een wapen kunnen bemachtigen. Hierdoor zijn er in de VS al vele schietincidenten voorgevallen en worden er nog steeds veiligheidslessen hiervoor gegeven op school. Jonge kinderen leren tijdens deze lessen wat ze moeten doen tijdens een schietincident. Iets wat een beschadigend effect kan hebben op je mentale gezondheid. Hoeveel wapenwinkels zijn er?
Iedere stad heeft er meerdere en er is mij verteld dat Amerika meer wapenshops heeft dan Starbucks, McDonald's en supermarkten bij elkaar. Zo zijn er 300 miljoen vuurwapens in Amerika. Dat zijn 89 vuurwapens voor elke 100 mensen. Naar de schietbaan Een populair uitje in Amerika is om een dagje te gaan schieten op een schietbaan. Ongeveer zoals op de kermis maar dan met echte kogels en pistolen. Je schiet dan uiteraard niet op het personeel dat daar rondloopt, maar op ‘targets’ of schietschijven. Op deze manier kan je ook leren richten mocht je het een keer nodig hebben om jezelf te beschermen. Ik zou dit niet durven en houd het liever op schieten met een pijl en boog. Wat is er wel illegaal? Zijn er dan andere wetten die bij hen verboden zijn en bij ons normaal zijn? Natuurlijk... Maar deze zijn niet allemaal gevaarlijk. Kinderchocolade De chocolade eieren van bijvoorbeeld Kinder chocolade zijn in Amerika illegaal. Dit is zo omdat kinderen zich kunnen verslikken in de kleine speeltjes die erin zitten. Brie Lekker stukje brie op de boterham? Helaas kan je dit niet doen in Amerika. Hier is brie namelijk illegaal... Gevaarlijk lekker? Alabama en seksspeeltjes In Alabama is het illegaal om seksspeeltjes te hebben. Dildo's, vibrators en buttplugs zal je in deze stad goed moeten verstoppen en online via Amazon of Craigslist moeten bestellen.
7
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 29 juni 2021
7
1K
6

Comments

 • 18 juni
 • 0
Dit artikel is weer heel actueel
 • 18 juni
0
 • 30 juni
 • 0
Goed dat je hier over schrijft.
 • 30 juni
0
 • 30 juni
 • 0
Volgens mij is het beleid per staat op het gebied van wapens ook nog verschillend.
 • 30 juni
0
 • 30 juni
 • 0
Ja daarom zijn er ook zoveel schietincidenten in Amerika. Alles is illegaal te doen en te verkrijgen. Daar is ook een hoop leed door legale zaken.

Goede geschreven artikel sophia
 • 30 juni
0
 • 29 juni
 • 0
Heel goed geschreven. Ja, de wapenwet hier in België is toch heel wat strenger dan in Amerika. Gelukkig maar.
 • 29 juni
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen