Wat eten bij griep: Knoflook tegen keelpijn en verstopte neus
Pittig gekruide gerechten
Avocado's
- Vette vis: naast wilde zalm zijn dat vooral tonijn, paling, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, sardienen, makreel, sprot, haring en ansjovis
- Gekookte eieren
- In Nederland wordt deze vitamine ook toegevoegd aan boter, margarine en halvarine, en aan halfvolle melk
- Bananen
- Granaatappels
- Guave
- Zwarte bessen en kruisbessen
- Kiwi's
- Aardbeien
- Papaja
- Sinaasappels
- Pompelmoezen
- Citroenen
- Mandarijnen
Dit kun je best niet eten of drinken bij griep, verkoudheden of bronchitis
- Dompel de kip onder in koud water
- Breng aan de kook
- Spoel de kip na een minuutje koken onder koud stromend water
- Zet de kip terug onder in zo’n drie liter vers koud water.
- Breng opnieuw rustig aan de kook
- Maak intussen de aromaten schoon en snijd de groenten in grove stukken.
- Voeg alle aromaten, kruiden en specerijen toe
- Laat de bouillon rustig sudderen tot net onder het kookpunt. Voor een braadkip mag je op minstens een uur rekenen, tot twee uur voor een soepkip
- Schuim de soep tussendoor minstens 2 keer af met een schuimspaan
- Haal de kip uit de bouillon en laat wat afkoelen. Zeef intussen de bouillon door een neteldoek en zet terug op het vuur
- Laat nog wat verder inkoken voor extra smaak
- Pluk intussen met de hand het vlees van de kip
- Snijd alle groenten voor de garnituur in kleine blokjes en doe ze bij de soep samen met de pasta
- Voeg als de pasta gaar is, de kip bij de soep en kruid af met peper en zout
- Serveer heet met lekker volkorenbrood
- Smakelijk
Comments
- 4 sep
0- 2 sep
0- 2 sep
0- 2 sep
0- 2 sep
0