Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Water is belangrijk voor ons!

Het belangrijkst wat we kunnen drinken is water. Niet vanwege het gebrek aan calorieën, maar omdat het nodig is voor transport van alle voedingsmiddelen die we binnenkrijgen. En niet alleen voor ons, ook voor dieren en planten, omdat al het leven zeker voor de helft uit water bestaat. Maar vergis je niet, iedere dag voldoende water drinken is niet gemakkelijk!

Geschreven door Erna Daalman
Geschreven op: 24 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0
Afbeelding door Mrjn Photography via Unsplash
Alternatief voor kraanwater?
Als je gewoon water uit de kraan of uit een fles niet lekker vindt, kun je kiezen voor koolzuurhoudend water, met een schijfje citroen of wat (vers) sap. Daarmee is de smaak van het water veranderd, maar het drankje is niet zoet. Om een soort limonade te maken kan er een gezond zoetje aan toegevoegd worden in de vorm van honing of diksap: ingedikt vruchtensap zonder andere toevoegingen. En een passend kleurtje krijg je door er geprakte en gezeefde spinazie aan toe te voegen voor groene bubbels of geraspte en gezeefde bietjes voor rode bubbels.

Is water belangrijk voor ons immuunsysteem?

Ja, water is bijzonder belangrijk voor ons immuunsysteem, want het is ten eerste nodig om goede stoffen naar ons bloed en onze cellen te brengen, maar ook om afvalstoffen weer af te voeren. Om voldoende te drinken wordt 1,5 liter aanbevolen in de vorm van water. En als we verder redelijk gezond eten krijgen we nog eens 1 liter extra vocht binnen met thee, koffie, soep, fruit en groente.
Bij voedingsmiddelen zit het meeste water in (zelfgemaakte) soep, meloen en komkommer.

Water is belangrijk, maar je kunt ook teveel water binnenkrijgen, daarom wordt er 1,5 – 2 liter aanbevolen. Drink je (te)veel water en heb je regelmatig hoofdpijn, dan zou dat wel eens de oorzaak kunnen zijn.

Recept

Zelf een soepje maken gaat net zo snel als een blikje soep kopen, het blik openmaken en de soep verwarmen en opletten dat hij niet gaat koken, want anders krijgt die soep een bliksmaak. Natuurlijk is een eigengemaakt soepje lekkerder. Maar de meeste mensen kijken er tegen op dit te doen. Waarschijnlijk komt dat van vroeger uit gezinnen waar in het weekend een supergrote pan soep gemaakt werd.

Voor 1 à 2 kopjes soep ben je zo klaar, zeker met een bouillonblokje erbij. Iets minder gezond, maar wel supersnel.

Een beetje olie in de pan, daarna een ui in reepjes, zwarte peper, kleine stukjes knoflook en een groentebouillonblokje erbij. Dat geheel mag zo’n 3 minuten bakken, daarna water toevoegen en even laten koken. Vóór het opdienen wat stukjes kaas erop en u heeft een écht heerlijke uiensoep die extra lekker is met een kaastosti.
0
Geschreven door Erna Daalman
Geschreven op: 24 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0

Recente en relevant artikelen