Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Werken levert meer op dan alleen geld

In Nederland is alles er op gericht dat mensen vanaf hun dertiende levensjaar de mogelijkheid hebben en krijgen om geld te verdienen. Iedereen heeft geld nodig om te leven of om iets te kopen. In Nederland mag je daarom al vanaf je dertiende jaar, tegen betaling van een vergoeding, gaan werken.

Geschreven door Belastingaangifte Advies
Gepubliceerd op: 24 dec 2021
1
35
2
geld heb je nodig om te leven en om te kunnen sparen voor een grote aankoop
geld heb je nodig om te leven en om te kunnen sparen voor een grote aankoop

Er zijn verschillende redenen om te werken

De meest voor de hand liggende reden om te werken is de noodzakelijkheid. De noodzaak ligt in het gegeven dat er geld nodig is voor de dagelijkse boodschappen van het levensonderhoud. Een andere reden is omdat er een grote aankoop voor de deur staat waar geld voor nodig is. Het extra geld kan dan bij elkaar verdiend worden door een bijbaan te nemen. In Nederland mag je al vanaf je dertiende jaar werken.


Geldverdienen bij Albert Hein en Jumbo

Groote werkgevers in Nederland die veel deeltijd werkers in dienst hebben zijn Albert Hein en Jumbo. Deze werkgevers hebben veel mensen nodig voor verschillende werkzaamheden op de tijden die deze werknemers het beste uitkomt. Bijvoorbeeld voor schooltijd of na schooltijd en in de vakantie. De jongste leeftijd is dertien jaar. Veel jongeren zien dan ook een baan als inkomenszekerheid en als inkomsten bron voor de uitgaven die niet op een andere wijze betaald kunnen worden.
De hoogte van het uurloon van Jumbo
Albert Hein heeft bijna in iedere plaats een vestiging en daarom zijn er ook veel werknemers nodig die fulltime of enkele uren willen werken. Veel werknemers werken omdat er geld nodig is om iets te kunnen kopen. Maar ook geld om met vakantie te kunnen is voor veel mensen erg belangrijk.

Sociale contacten

Veel mensen gebruiken een baan ook om niet in een sociaal isolement te geraken. Door te werken zijn er veel contacten met andere mensen en dat kan een mens verreiken. Daarom doen veel mensen ook vrijwilligerswerk of nemen een baan voor enkele uren per week of passen op een (klein)kind of doen andere nuttige betaalde of onbetaalde dingen.
1
Geschreven door Belastingaangifte Advies
Gepubliceerd op: 24 dec 2021
1
35
2

Comments

  • 28 dec
  • 0
Naast geld en sociale contacten levert werken voor veel mensen ook zingeving en status. Dat kan tot vervelende situaties leiden wanneer je jezelf gaat identificeren met je functie. Ik vind het belangrijk dat je vooral werkt om te (kunnen) leven en niet leeft om te werken. Palliatief verpleegkundige Bronnie Ware schreef ooit een mooi boek 'The top 5 regrets of the dying'. Daaruit bleek dat veel mensen pas op hun sterfbed zich met grote spijt realiseerden dat ze veel te veel tijd en energie in hun 'carriere' hadden gestopt en veel te weinig in hun vrienden, hobbies en familie. Een mooie waarschuwing.
0
  • 16 jan
  • 0
Ben ik helemaal met je eens. Jammer dat onze maatschappij meer om status en aanzien geeft, dan om de menselijke waarden.
  • 16 jan
0

Recente en relevant artikelen