Wat heb je nodig?
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 2 theelepels xanthaangum
- 1 theelepel bakpoeder
- een snufje zout
- 1 ei
- 3 theelepels water
Hoe maak je het?
- Meng het amandelmeel met kokosmeel, xanthaangum, bakpoeder en zout.
- Voeg het ei en water toe aan het geheel en mix met een mixer met deeghaken tot het een bal vormt.
- Pak het deeg in met magnetronfolie (plastic) en kneed het nog 2 minuten zonder dat het aan je vingers plakt. Laat het vervolgens 10 minuutjes rusten.
- Verwarm een pan tot hij goed heet is.
- Maak 8 balletjes van het deeg en rol deze met een glazen fles of deegroller uit tussen 2 stukken bakpapier.
- Leg de tortilla nu in de warme pan. Let op! Draai hem na het 'dichtschroeien'meteen om. Dit duurt echt maar 5 tot 10 seconden. Draai om en bak aan beide kanten ongeveer 30 seconden.
- Je kunt de tortillas nu direct serveren. Je kunt ze ook warm houden onder een theedoek.
- Ook kun je de tortillas invriezen, voor later gebruik. Je kunt ze dan ook in de magnetron verwarmen.
Eet smakelijk!