BENODIGDHEDEN
- Sappan of sap pers (om het sap te maken)
- Grote pan met dikke bodem om sap in te koken
- 5 kilo appels (mogen verschillende soorten zijn) dit levert ongeveer 500 gram stroop
- 250 gram bruine basterdsuiker (voor zoetekauwen)
BEREIDING
- Snij de appels in kwarten (met klokhuis).
- Maak het sap met sappan of sap pers. Met een sappan duurt het ongeveer twee uur om vijf liter sap te krijgen. Met de pers gaat dit aanzienlijk sneller.
- Doe de zelfgemaakte appelsap en basterdsuiker in een grote pan met dikke bodem.
- Kook het sap langzaam in op laag vuur (dit duurt enkele uren!)
- Op het moment dat de substantie stroperig wordt en de druppels slierten trekken aan de lepel is de stroop klaar!
- Doe de stroop in brandschone potjes (uit de vaatwasser of uitgekookt met soda)
Comments
- 4 sep
- Hide replies (1)
1- 6 sep
0- 3 sep
- Hide replies (1)
1- 5 sep
0- 2 sep
- Hide replies (1)
0- 3 sep
0- 1 sep
- Hide replies (1)
0- 3 sep
0- 1 sep
- Hide replies (1)
0- 3 sep
0