Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Zelfontwikkeling als medicijn tegen depressie

De afgelopen jaren heb ik veel geworsteld met depressies. Pas later besefte ik dat ik erg opzag tegen het ‘werkende leven’. Het idee van vijf dagen per week naar een kantoor gaan en daar elke dag hetzelfde te doen, vond ik ontzettend benauwend. Daarom heb ik mezelf voorgenomen om elke dag te blijven leren.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 2 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
43
0
Afbeelding door Tim Mossholder via Unsplash
Daarom heb ik mezelf voorgenomen om elke dag te blijven leren (note: natuurlijk leer ik op mijn werk ook, maar dat voelt voor mij toch anders).

Hoe ik dat doe? Enkele adviezen:
  1. Een taal leren. Mijn droom is om voor 2-3 maanden naar een Spaanstalig land te gaan om daar echt Spaans te leren spreken. Veel mensen vragen mij waarom ik dat wil, en eerlijk gezegd heb ik er geen concreet doel mee. Ik wil graag een reis maken en Spaans vind ik ontzettend mooi. Aangezien reizen voorlopig niet gaat, ben ik in de tussentijd via Duolingo aan het oefenen. Al 720 dagen lang doe ik dit elke dag 10-15 minuten.
  2. Boeken lezen. Naast lezen voor ontspanning, kies ik bij de bibliotheek ook altijd een boek waarmee ik mezelf kan ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over tijdsmanagement, spiritualiteit of persoonlijk leiderschap.
  3. Online cursussen. Online zijn er veel gratis, of goedkope platformen waarin je skills kunt leren. Ik heb bijvoorbeeld de Google marketing cursus gevolgd en een tijd actief geweest op Skillshare.
  4. Hobby’s. Ook in hobby’s probeer ik mezelf altijd uit te dagen en iets nieuws te leren. Hier moet ik wel oppassen dat het niet ten koste gaat van de ontspanning van mijn hobby’s, maar het geeft wel een kick als ik beter word en meer kan.
Sommige aspecten voor zelfontwikkeling doe ik echt met een bepaald doel wat ik voor ogen heb. Andere dingen (zoals in het leren van een taal of mijn hobby’s) doe ik puur voor de lol. Het geeft mij ontzettend veel energie om te blijven groeien als mens. Ik denk dat het voor iedereen goed zou zijn om tijd hiervoor in te plannen in de week en te kijken wat het voor je doet :).
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 2 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
43
0

Recente en relevant artikelen