Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Zo simpel maak je zelf amandelspijs

De blaadjes kleuren en dit gerecht past zo mooi bij het jaargetijde. Binnen brandt de houtkachel weer. Het voelt knus en gezellig. Mijmeren over de fantastische zomer die achter ons ligt en de mooie ontmoetingen dit jaar. Het is de tijd om te bakken in grootmoeders houtoven nu het kouder wordt. De spijs gebruik je bijvoorbeeld in een appelbol en voor kerst een heerlijke kerststol!

Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 2 nov 2021
7
425
6
Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

Amandelen ontvellen

Kook een bodempje water. Doe hier 30 seconden de amandelen met bruin vliesje in.
Spoel in een zeef af onder koud water.

Wrijf de velletjes van de noot tussen twee duimen. Droog de witte amandelen met de schone theedoek.



Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

Bereiding

Doe 200 gram amandelen, 200 gram suiker en rasp van 1 citroen in de keukenmachine en meng.
Er mag nu 1 ei bij. Nogmaals goed mengen.

Let op: Rol nu de spijs in plastic folie en bewaar het enkele dagen(!) in de koelkast voor je aan de slag gaat met de appelbol of kerststol.

Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

Kijk hier voor meer recepten:

Cantuccini alla mandorla. Traditionele Italiaanse amandelkoekjes en Moscato d'Asti een dessertwijn staan klaar als we ons appartement op eiland Sicilië binnenstappen. Wat een attent gebaar voor ons, het kersverse bruidspaar!


Töltött Káposztá. Een traditioneel Hongaars gerecht is Töltött káposzta (Gevulde kool). Dit smakelijke gerecht wil je niet missen.

7
Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 2 nov 2021
7
425
6

Comments

  • 8 nov
  • 1
Vroeger was ik er niet zo gek op, maar ik heb het leren eten en nu vind ik het in kleinere hoeveelheden wel lekker. Leuk geschreven.
1
  • 11 nov
  • 0
Herkenbaar. Gevulde koeken....daar zit ook spijs in. Ik vond het vroeger zó vies.
  • 11 nov
0
  • 6 nov
  • 1
Lekker zeker, gezond?
1
  • 11 nov
  • 0
Gezond zijn de vele amandelen, veel minder gezond omdat e helaas suiker aan te pas komt. Heel lekker is het wel. Zo maak ik dan ook maar een keer per jaar spijs voor appelbollen en een kerststol.
  • 11 nov
0
  • 3 nov
  • 1
Echt makkelijk inderdaad. Goed recept!
  • 3 nov
1
  • 2 nov
  • 1
ook zo lekker!
  • 2 nov
1

Recente en relevant artikelen