Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Zondagen die zomaar voor de zon verdwijnen

Spanjaarden zijn echte buitenmensen, vooral de zuidelijken. In Andalusia, bijvoorbeeld la linea en dergelijke kust plaatsen, ben je eigenlijk alleen maar binnen om te eten of te slapen. Wandelend, op het strand, boulevard, terrasje met vrienden, altijd wel buiten en nu... nu al 6 weken binnen, als gevangen dieren of criminelen.

Geschreven door Carolina
Geschreven op: 25 apr 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
21
0
Afbeelding door Beasty . via Unsplash
Spanjaarden zijn echte buitenmensen, vooral de zuidelijken. In Andalusia, bijvoorbeeld la linea en dergelijke kust plaatsen, ben je eigenlijk alleen maar binnen om te eten of te slapen.

In vele Spaanse huiskamers staan ook vaak de hoge eettafels dicht voor de tv want tijdens la noticia / telediaria eet men de warme middag comida om daarna even een spijsverterings siësta oogje toe te doen terwijl de telenovella culebron doorspeelt op de tv om daarna weer fris en heerlijk naar buiten te gaan tot 's avonds laat. Het zijn en zullen nooit geen hutje bij mutje thuis zitten mensen worden. Geen mensen die om 18.00 naar huis rennen na het werk om na het eten vooral de hele avond tv te kijken...ze zijn het liefst altijd buiten. Wandelend, op het strand, boulevard, terrasje met vrienden, altijd wel buiten en nu ..nu al 6 weken binnen, als gevangen dieren of criminelen.

Terwijl de boeven in Nederland de gevangenissen uit mogen worden de ouderen op cruele inhumane wijzes steeds meer extremer gedwongen en zelfs bedreigd om binnen te blijven en het liefst geheel geïsoleerd van de buitenwereld alsof zij de grootste misdaad hebben begaan. “Hou vol”, wordt een geheel lege en nutteloze kreet als de ouderen daar in de tehuizen uit deze eenzaamheid liever verkiezen om dood te gaan. De woorden en angst van Anne Frank krijgen nu hele andere betekenissen en het woord “vrijheid” beperkingen en vragen.

Wie of wat kan dit ooit nog goed maken straks . Goedpraten of op enige manier al de verliezen verzachten? En dan heb ik het niet over de materiële en economische verliezen want de bekende EU leus; “ dat zal ons hier niet zo snel gaan gebeuren” verdween die zelfde zondag gelijk de ondergaande zon daar aan het Spaanse strand en de stilte die daarna volgde was zwijgend getuige dat vrijheid, echte vrijheid, relatief ook zomaar kan verdwijnen voor de zon.
0
Geschreven door Carolina
Geschreven op: 25 apr 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
21
0

Recente en relevant artikelen