Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Het ideale cadeau?

Bestaat het ideale cadeau en hoe kan je erachter komen wat dat voor iemand is. Wat als je een cadeau wilt geven aan je familieleden zonder het te vragen?

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 dec 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
6
41
3
Afbeelding door Jess Bailey via Unsplash
Bestaat het ideale cadeau en hoe kan je erachter komen wat dat voor iemand is. Voor kinderen die nog geloven in de kerstman is het simpel, je laat  zelf een eigen lijstje schrijven. Hetzelfde geldt als je op je werk meedoet aan ‘Secret Santa’ waar je niet alleen je naam moet opschrijven maar ook wat je graag zou willen. Deze ‘Secret Santa’ briefjes doe je dan in een kerstsok en je laat daarna iedere collega een kaartje trekken. Dan begint het moeilijkste, het geheim houden tot kerstdag. Maar wat als je een cadeau wilt geven aan je familieleden zonder het te vragen?

Heeft hij/zij Hobby's?
Kijk rond in hun huis voor een aanwijzing wat hun hobby's zijn. In de kamer van mijn vriendin hangen vele ‘Diamond Paint’ schilderijen die ze heeft gemaakt, in de kamer van mijn moeder ligt een haakwerkje op haar nachtkastje en in mijn oma's woonkamer hangen vele 3D kaartjes. Een item die ze vaak nodig hebben is meestal zeer gewild, zeker als het voor een geliefde hobby is. Ik zou bijvoorbeeld superblij zijn als iemand mij notitieboekjes, markers of een nieuw dagboek zou geven zodat ik verder kan gaan met het schrijven van fictie verhalen.

Een favoriet lekkernij?
Mocht je niet veel van de hobby afweten of wanneer je er niet kan achter komen wat hun hobby's zijn kan je ook andere items geven. Een koekendoos bijvoorbeeld, een pakketje met hun favoriete koek, snoep en drank kan ook iemand opvrolijken. Ook al is het klein, het gaat om het idee dat je speciaal voor hen een cadeau gekocht hebt. Pralines van de Aldi, de koekjes van de action of het bier van de supermarkt, alles is een goed cadeau.

Favoriete parfums of zeepjes?
Heeft je zus een favoriete parfum of zeep? Is haar fles shampoo die in de douche staat bijna leeg? Kijk rond als je in hun huis bent en laat de Sherlock Holmes in je los om erachter te komen wat er nog ontbreekt. Geurkaarsen, zeep, shampoo of toch de wc verfrisser? Misschien wel allemaal... Deze kan je dan bijvoorbeeld in een mandje cadeau doen in een setje van alle spullen die ze graag gebruikt. Ik raad aan om de parfum te kopen die ze al gebruikt en er niet zomaar een te kopen. Dit is niet alleen om teleurstelling te voorkomen, maar een parfum kan anders ruiken op het geurstaafje dan op iemands huid.

Luisteren naar zijn/ haar geklaag
Dit klinkt misschien een beetje hard, maar bare with me for a second. Heeft je vriendin het altijd over buikkrampen bij haar maandelijkse cirkel, of klaagt je vader over dat hij zijn schroeven niet op orde heeft? Je moeder heeft misschien last van haar fietsbanden of van de regen als ze naar haar werk fietst. Dit kan je allemaal inspireren om een cadeau te kopen dat ze echt nodig hebben. Zo kan je je vriendin blij maken met een kleine warmtedeken, je vader met een plastic doos om zijn schroeven georganiseerd in op de bergen en je moeder met een regenjack en nieuwe fietsbanden. Luisteren als ze iets vertellen is een goede manier om achter hints te komen. Dit heb ik ook gedaan om het daarna snel in mijn notities te schrijven om het niet te vergeten.

Misschien is je vriend fan van een serie, film of band?
Kijkt, praat en leeft er een van je vrienden in de wereld van een serie waar ze fan van zijn? Luisteren ze alleen naar één soort muziek, of naar die specifieke band? Dan kan je hun kamer opvrolijken door een poster of CD/ DVD cadeau te doen. Ik heb vorig jaar een poster, armband en een 221B ketting gekregen van een vriendin van mij, omdat ik fan ben van BBC Sherlock. Hier was ik superblij mee. Op Aliexpress, Wish en Large.nl kan je allerlei producten krijgen die op een serie of band gebaseerd zijn. Wees er wel van bewust dat de spullen van Aliexpress en Wish voor het grootste gedeelte van China afkomen, waardoor het lang kan duren tot je je bestelling in huis hebt.

Mijn vriend heeft altijd koude voeten als hij gamet, daarom ben ik op zoek naar een voetenbedje om hem warm te houden terwijl hij de gnomen vermoordt op zijn spel.  Mijn schoonvader houdt van schilderen en ik zat te denken om hem een schilder op nummer pakket cadeau te doen. Mijn schoonmoeder heeft graag een warme pyjama voor haar kerstcadeau, hier kwam ik achter toen ik vroeg voor tips over wat ze graag zou willen. Voor mijn eigen moeder hoef ik niet meer na te denken, haar favoriete hobby jaar in jaar uit is haken. Haakboekjes, wolletjes en een fles wijn om haar te helpen bij het leggen van de moeilijke steken. Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen met het bedenken van cadeau ideeën. Voor mij hebben ze me ieder geval op weg gebracht.
6
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 dec 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
6
41
3

Comments

  • 7 juni
  • 0
Een leuk artikel. Het bevestigt wat ik zoveel keren heb beweerd. Als mensen naar elkaar luisteren en ernaar handelen dan zal de wereld al een betere plaats zijn. We zullen ook beter weten wat de ander wilt, in dit geval welk cadeau het leukst is voor hij/zij. Graag gelezen.
  • 7 juni
0
  • 1 juni
  • 0
Secret Santa !
  • 1 juni
0
  • 19 mei
  • 1
Ogen en oren open dan kom je er achter wat iemand leuk vind !!!
  • 19 mei
1

Recente en relevant artikelen