Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Welkom bij Artikel.nl

Eindelijk is het zover! Onze website is online. In dit artikel leggen wij uit wie wij zijn, hoe Artikel.nl werkt en hoe jij mee kan helpen om samen een prachtige community op te bouwen!

Geschreven door Artikel Redactie
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
34
1K
25
Afbeelding door Jon Tyson via Unsplash

Wat is Artikel.nl?

Artikel.nl is een contentplatform waar gebruikers informatie, meningen en verhalen kunnen lezen en uitwisselen door het publiceren van artikelen. Het kan gaan om how-to’s, educatieve artikelen, opiniestukken, fictie en reviews over films of boeken. Onderwerpen variëren. Gebruikers kunnen artikelen van elkaar beoordelen, reacties plaatsen en hun favoriete schrijvers volgen.

Door wie is Artikel.nl gebouwd?

Artikel.nl is de website van Artikel BV. Dit is een zusterbedrijf van Internet Company BV (www.internetcompany.nl), een internetonderneming uit Almere die werkt aan verschillende innovatieve start-ups. Met een team van talentvolle designers en developers werken wij aan hele leuke projecten waarmee wij hopen een bijdrage te leveren aan het internet, creativiteit en de samenleving.

We zijn gevestigd in het WTC Carlton gebouw in Almere:
P.J. Oudweg 4, 1314 CH te Almere.

Wat zijn jullie plannen?

Wij willen een digitaal, community-driven online social media magazine lanceren waarbij iedereen kan meeschrijven. Wij zien Artikel.nl als een social media platform waarbij iedereen kan meedoen en talentvolle schrijvers ontdekt kunnen worden. Afhankelijk van hoe goed je schrijft bereik je een groot of klein publiek via Artikel.nl. Uiteindelijk is het de bedoeling dat wij door middel van algoritmes content serveren aan onze gebruikers die voor hen interessant is. Zo krijgt iedere gebruiker artikelen te lezen die hij of zij interessant vindt.
Afbeelding door Marvin Meyer via Unsplash

Hoe kan ik meedoen als schrijver?

Maak een account aan en klik op de knop 'Schrijf artikel'. Je komt dan in onze artikel editor terecht. Wij hebben veel aandacht en energie besteed aan deze editor. Kies linksboven een categorie en onderwerp uit en gebruik de verschillende knoppen in de editor om je artikel schrijven.

Wanneer je klaar bent met het schrijven van je artikel, gebruik dan de 'Opslaan' knop om je artikel op te slaan of de 'Publiceren' knop om deze in te dienen ter goedkeuring. Wij keuren alleen artikelen goed die voldoen aan de volgende criteria:

 1. Het artikel is geschreven door jouzelf.
 2. Het artikel is leuk of interessant om te lezen.
 3. Het artikel is foutloos geschreven.
 4. De opmaak van het artikel ziet er goed uit.
 5. Het artikel bevat geen onwaarheden (bijvoorbeeld fake news of alternatieve feiten).

Wanneer het artikel wordt afgekeurd dan laten wij dit per e-mail aan je weten. Als je artikel wordt goedgekeurd dan verschijnt deze op de website en kunnen al onze bezoekers en gebruikers deze lezen.

Waarom zou ik artikelen schrijven op Artikel.nl?

Allereerst omdat het geweldig is om deel te nemen aan onze community. Het voelt geweldig om je kennis en/of mening te delen en je creativiteit de vrije loop te laten. Wie weet vergaar jij vele fans via onze website die ongeduldig wachten op het volgende stuk dat jij gaat schrijven!

Gebruikers kunnen reageren op jouw artikel, hun waardering uitspreken voor jouw geschreven stuk door een kopje koffie te geven en jouw account volgen.

Hoe meer views, kopjes koffie en reacties je artikel krijgt, hoe beter deze scoort. In de eerste 60 dagen na de publicatie van je artikel kom je in aanmerking voor een vergoeding voor je artikel.

Je kan momenteel tot €300 per gepubliceerde artikel verdienen. De exacte hoeveelheid die je verdient is echter volledig afhankelijk van het aantal views, kopjes koffie en reacties. Wij hebben hier een speciaal algoritme voor ontwikkeld die dagelijks berekent hoeveel jij de dag hiervoor hebt verdiend met je artikelen. De exacte werking van dit algoritme is geheim, maar we kunnen wel verklappen dat je het meeste scoort met reacties en koffie kopjes voor je artikel. We passen dit algoritme tevens constant aan.

Wij adviseren je om je artikelen te delen met je vrienden, familie en collega's nadat deze zijn gepubliceerd. Moedig je kennissen vooral aan om een account aan te maken en je te volgen op Artikel.nl.

In de toekomst zal de maximale vergoeding van €300 per artikel stapsgewijs stijgen, naarmate onze community groeit.

Mag ik als bedrijf zijnde artikelen schrijven op Artikel.nl?

Momenteel accepteren wij geen artikelen die geschreven zijn door bedrijven of die puur worden geschreven ter promotie van een bedrijf.
Afbeelding door Fab Lentz via Unsplash

Wat gaan jullie nu doen?

Artikel.nl is online, maar nog lang niet af. Het is heel goed mogelijk dat je fouten tegenkomt op onze website. Meld fouten die je vindt op [email protected].

Wij hebben hele grote plannen en daarom blijven wij onverminderd hard doorwerken aan het verbeteren en uitbreiden van Artikel.nl. Wij werken momenteel aan:
 • Betere statistieken in je account
 • Het oplossen van bugs
 • Algehele verbetering van de gebruikerservaring
 • Een support sectie op de website
 • Betere mobiele ervaring
Zonder jou gaat het ons nooit lukken!

Als je tot zover hebt gelezen...

Wij zijn je dankbaar als je dit artikel tot zover hebt gelezen. Wij hopen dat je je steentje wilt bijdragen aan Artikel.nl, want zonder jou gaat het ons nooit lukken! Maak daarom een account aan, schrijf mee en/of reageer op artikelen van andere gebruikers.

Heb jij ideeën hoe wij de website nog beter kunnen maken? Stuur je feedback dan naar [email protected]. Wij waarderen je mening enorm!
Afbeelding door Howie R via Unsplash
34
Geschreven door Artikel Redactie
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
34
1K
25

Comments

 • 2 juni
 • 2
Het zou fijn zijn wanneer er een verklaring komt waarom de site ineens uit de lucht was.
 • 2 juni
2
 • 27 feb
 • 2
Het zou fijn zijn als jullie op berichten reageerden. Maar als ik op jullie account klik lijkt dit verdwenen. Wat is er aan de hand??
2
 • 4 maa
 • 0
Zag ik ook net…
 • 4 maa
0
 • 23 feb
 • 0
Het lukt mij niet om artikelen aan te passen of te verwijderen. Ik heb per ongeluk een foto verwijderd en krijg het niet meer aangepast bij edit. Ik krijg dan een foutmelding.
 • 23 feb
0
 • 19 feb
 • 1
ik doe niks met artikel.nl hoe kan ik mijn account verwijderen??

 • 19 feb
1
 • 9 sep
 • 0
Ik zie dat men reeds artikelen van 8 september keurt en er blijft eentje van mij van mijn vervolgverhaal van 7 september zonder lintje staan (https://artikel.nl/de-ring-van-steen-hoofdstuk--deel--2604). Is daar een reden voor nadat al de vorige delen wel gekeurd werden? Van harte bedankt om hier wat licht op te werpen.
 • 9 sep
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen