Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Play the game

Zijn je gedachten dominant aanwezig in de logische linkerkant van je brein of in de creatieve rechterkant?

Geschreven door Marcel Duijn
Geschreven op: 16 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
15
1
Afbeelding door Katerina Jerabkova via Unsplash
Zijn je gedachten dominant aanwezig in de logische linkerkant van je brein of in de creatieve rechterkant? Logica is rechtlijnig, zoekt naar redenen voor van alles en nog wat zoals bijvoorbeeld van ons Bestaan, en denkt in stappenplannen om de wereld te veroveren. Dit logische gedeelte van je psyche vertegenwoordigt autoriteit en is gesloten en conservatief. Hier vind je ook alle skeletten in de kast. De rechterkant van het brein daarentegen denkt in beeldspraak en concepten, en ziet de grote plaatjes. De perceptie van de wereld is visueel ingesteld en de creatieveling neemt beslissingen vaker op intuïtie dan op logica. Dit gedeelte van je psyche vertegenwoordigt spontaniteit en is open en progressief. Liberalen laten hun emoties eerder gaan en zijn intens om mee te leven. Neem dat maar van me aan.

Jezelf leren kennen
Het is goed jezelf te leren kennen. Als je brein te eenzijdig is ontwikkeld dan is de balans zoek en dan kunnen er problemen ontstaan met bepaalde aspecten van je leven. Autoritaire rechts georiënteerde mannen staan bijvoorbeeld nauwelijks in contact met hun gevoelens en zijn daardoor emotioneel onbereikbaar. Zij hebben nooit geleerd wat empathie is en hebben geen flauw benul wat zij emotioneel bij anderen kunnen aanrichten door hun beslissingen. Vraag dat maar aan de vrouwen van alle narcisten in de wereld. Progressieve linkse mannen zijn vaak te emotioneel. Het ontbreekt hen aan zelfdiscipline en lanterfanten een beetje door het leven, zonder echt de consequenties van hun acties te begrijpen. Zij hebben vaak grote moeite met autoriteit en worden dwars zodra ze opdrachten van anderen krijgen. Ze zijn authentieker en nemen geen blad voor de mond, zijn zachter van aard en zijn daardoor ook vaker doelwit van pesterijen op het schoolplein.

Zelfontdekking
Ik heb de laatste zeven jaren dat pad van zelf-ontdekking bewandeld, daar hoog bovenin de bergen van Tibet. Er is balans gekomen en tevens een beter begrip van alles wat er mis ging in mijn leven. Het was een keiharde reis want je krijgt elke keer dezelfde boodschap van het Universum: keuzes hebben consequenties. De ultieme bitchslap is het besef dat alles wat je overkwam het resultaat van je eigen (onbewuste) keuzes waren. Dat is wat de spirituele reis eigenlijk inhoudt. Je hebt ooit keuzes gemaakt en nu probeert je Zelf je iets te laten begrijpen. Die verlichtingsmomenten waren keihard en ik weet nu wat het nederigheid echt betekent. Wat was ik een klootzak! Maar ik heb de boodschappen begrepen en daar ging het om. Leven is een 'social game', hoe je met anderen omgaat bepaalt je succes en daarom is het ontwikkelen van die voelende empathische kant van je brein zo belangrijk. Tijdens mijn vele trips ben ik ook in contact gekomen met een Hoger Bewustzijn. Ik ga daar niet teveel over uitweiden want die relatie is persoonlijk en niemand kan die voor je invullen. Maar ik heb natuurlijk ook gevraagd naar de reden van dit alles, ik denk dat dit waarschijnlijk de meest gestelde vraag ter wereld is! En dit was het antwoord: “Play the game”.
0
Geschreven door Marcel Duijn
Geschreven op: 16 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
15
1

Comments

  • 30 mei
  • 0
Boeiend leesvoer
  • 30 mei
0

Recente en relevant artikelen