Artikel.nl
Editorial Approved Badge

4. De tekens van de dierenriem - Kreeft

Teken 4 van de dierenriem is het teken Kreeft. Mensen die vallen onder het teken Kreeft, zijn geboren tussen 22 juni en 22 juli. Zorgzame Kreeft, de zon schijnt op jullie!

Geschreven door Iris Hageman
Gepubliceerd op: 13 okt 2021
8
164
7

Algemene informatie sterrenbeeld Kreeft

Water

Niet zo moeilijk te raden, het sterrenbeeld Kreeft valt onder het element water. Andere watertekens zijn Schorpioen en Vissen. Het element water maakt een teken emotioneel, betrokken, empathisch, verzorgend, gevoelig, warmhartig en meelevend.
Watertekens zijn in veel situaties afwachtend, omdat ze eerst willen observeren en analyseren. Deze mensen hebben een sterke fantasie en zijn erge beelddenkers. Oppervlakkigheid is iets wat een waterteken niet echt wil kennen. Ze zoeken het vaak op een dieper level. Daarnaast zijn het echte vredestichters en doen er alles aan om anderen te helpen. Dit alles maakt een waterteken goede psychologen, kunstenaars (schilders, muzikanten, schrijvers, beeldhouwers etc.) en advocaten.
Wanneer de sfeer in de omgeving van een waterteken niet goed is (buiten werk om) zullen ze zich regelmatig even terugtrekken om eigen grenzen te bewaken of om niet gekwetst te worden.

Maan / Selene godin van de Maan

Het teken Kreeft is verbonden met de Maan. Al betekent Selene niet 'De Maan', is het wel de godin van de Maan. Vaak wordt in het Romeins Luna gebruikt voor de Maan. Maar Selene is dus de godin van de Maan.
De Maan symboliseert onze emoties en behoefte aan zekerheid. Behalve met instincten, is de Maan ook nauw verbonden met het persoonlijke onbewuste, en alle gedragspatronen die door dit mysterieuze deel van onszelf gestuurd wordt. De Maan laat ons zien hoe we instinctief reageren om onszelf en anderen te beschermen, en het laat onze diepgewortelde emotionele kant zien.
Selene Maangodin
Selene Maangodin

4e huis

Het 4e teken van de dierenriem is natuurlijk verbonden met het 4e huis. Het 4e huis representeert onze intieme/privé omgeving, familiebanden, het gezin, geliefden en de emotionele sfeer thuis. Dit huis is daarnaast verbonden met de persoonlijke afstamming.

Levensfase

- Ram = geboorte
- Stier = kindertijd en snelle ontwikkeling
- Tweelingen = pubertijd en de sociale/communicatieve ontwikkeling

En dan Kreeft. Kreeft representeert de liefdestijd. Het begint al rond het einde van de pubertijd. Onze eerste echte liefde, het willen settelen en het gezin opbouwen. Het zogenoemde huisje, boompje, beestje idee. De emotionele roller coaster als het liefdesleven niet verloopt als gewild... Dat hoort er natuurlijk ook bij (helaas). Maar van alle dieptepunten komen weer hoogtepunten!

Sleutelzin

"Ik voel" is de sleutelzin die bij het teken Kreeft hoort en die dit teken het beste beschrijft. Dit is omdat Kreeft alles heel intens voelt. Ze zijn emotioneel, op gevoel gebaseerd en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Ze zullen ook sneller naar hun gevoel luisteren dan naar het verstand. Echte gevoelsmensen dus!
"Cancers understand life through feelings, and it can be difficult for them to understand something that they can't feel"

Karaktereigenschappen sterrenbeeld Kreeft

De Kreeft is de verzorger en de heler van de dierenriem. Mensen met dit sterrenbeeld voelen een sterke drang om mensen te helpen en om mensen een goed gevoel te geven. Dit doen ze op verschillende manieren, door iets voor je te koken, je een cadeautje te geven, iets voor je te maken, je een knuffel geven, of soms door je simpelweg een complimentje te geven of iets liefs tegen je te zeggen. Ze geven veel van hun liefde en energie aan anderen (soms misschien iets te veel).
Kreeften doen alles op gevoel en pakken alles op een voorzichtige manier aan. Mensen met dit sterrenbeeld kunnen zich snel gaan terugtrekken en isoleren op momenten dat ze zich niet op hun gemak voelen. Het liefst blijven ze dan voor een tijdje in hun schulbje zitten tot dat de lucht is geklaard en zij zelf ook alles weer op een rijtje hebben. Even weg van de harde realiteit. Dit is meestal een plek in hun eigen huis waar ze zich veilig en vertrouwd voelen. Kreeften zijn echte huismussen. Ze leven in hun eigen wereld waar mensen ook niet snel toegang tot krijgen. Het is hun veilige en vredige plekje.

Kreeften zijn van nature erg liefdevol, zorgzaam en bezit wel aardig wat humor. Anderen laten lachen en een goed gevoel geven is echt hun ding! Een lach op iemands gezicht, tovert een lach op de Kreeft zijn gezicht!
Het kan zijn dat een Kreeft eerst nog wat afstandelijk overkomt. Ze vertrouwen niet meteen iedereen. Dit is niet uit slechte bedoelingen, maar het is voornamelijk om zichzelf te beschermen.

Kreeften hebben de neiging om conflicten uit de weg te gaan. Ze houden helemaal niet van ruzie en zullen sneller toegeven en hun excuses ergens voor aanbieden, dan dat ze in verdediging gaan en het risico lopen op een ruzie. Hierdoor laat een Kreeft soms wat te snel over zich heen lopen.

Positieve eigenschappen

- Liefdevol
- Zorgzaam
- Empathisch
- Intuïtief
- Creatief
- Muzikaal
- Grappig
- Gul
- Loyaal
- Gevoelig
- Zelfbewust
- Hulpvaardig
- Bescheiden
- Beschermend
- Scherpzinnig

Negatieve eigenschappen

- Soms te gevoelig
- Humeurig
- Stemmingswisselingen
- Teruggetrokken
- Afstandelijk

Emoties van de Kreeft

Kreeften kunnen soms wel 10 verschillende emoties voelen in een korte tijd. Soms kunnen ze erg humeurig zijn en het volgende moment weer helemaal blij. Dit kan voor andere mensen om de Kreeft heen wel eens erg verwarrend zijn, vooral omdat een Kreeft ook niet zo snel vertelt wat er nou echt aan de hand is.

Het sociale leven van een Kreeft

Kreeften zijn sociaal, ook al zullen ze je niet snel op een dieper level binnenlaten. Maar ondanks hun sociale leven, zijn ze ook graag thuis. Lekker binnen, met een kopje thee en goed boek, tv programma/film, of bezig met hun hobby('s). Daar maak je een Kreeft ook enorm gelukkig mee!

Liefde van de Kreeft

Kreeften zijn liefdevol en zorgzaam. Het zijn daarnaast echte familie mensen en hebben veel over voor hun geliefden. Ze houden ervan om hun geliefden te verrassen met lekker eten, kleine cadeautjes, knuffels, kusjes, een bloemetje, etc. Ze laten gewoon graag zien en merken dat ze van je houden! Want dat doen ze ook echt, hun liefde gaat diep.

Wat een Kreeft moet leren

Waar een Kreeft wat meer aan zou kunnen werken is de liefde die ze hebben voor hunzelf. Hun eigen behoeften en verlangens niet meer aan de kant schuiven voor dat van een ander en om anderen tevreden te stellen. Ook is het belangrijk voor de Kreeft om zijn gevoelens en gedachtes meer te delen zodat anderen beter kunnen helpen in moeilijke tijden.

Dear Cancer

Dear Cancer, the sensitive, sometimes sensible, and highly compassionate one. Just like their celestial Crab, they can protect themselves like second to noe. A gentle soul with a tough exterior shield, can come across cold by what they choose to conceal. But break theur shell, they have nothing but love to share. And although they can come across tough, they know exactly how they feel and care.
A true Cancer sign is ruled by the Moon, representing maternal instinct and well-being.
They care deep for their families, and when needed, they'll go feeling. Some strengths include being overly loyal and committed, therefore to have them as a friend is a role well fitted. Although they dream of places and travel, their favourite place is home. Close to nature, near Earth, is wwhere they are happy to roam. Dear Cancer, you're a special sign, born proudly under the crab. A gentle nature protected by shell. The most driven soul with a determined mine, and quite frankly dousn't give a damn.

De delen van de serie

0. De tekens van de dierenriem - Intro
1. De tekens van de dierenriem - Ram
2. De tekens van de dierenriem - Stier
3. De tekens van de dierenriem - Tweelingen
4. De tekens van de dierenriem – Kreeft
5. De tekens van de dierenriem – Leeuw
6. De tekens van de dierenriem – Maagd
7. De tekens van de dierenriem – Weegschaal
8. De tekens van de dierenriem – Schorpioen
9. De tekens van de dierenriem – Boogschutter
10. De tekens van de dierenriem – Steenbok
11. De tekens van de dierenriem – Waterman
12. De tekens van de dierenriem – Vissen

Lees ook mijn vorige delen als je die nog niet hebt gelezen:
0. De tekens van de dierenriem - Intro
1. De tekens van de dierenriem - Ram
2. De tekens van de dierenriem - Stier
3. De tekens van de dierenriem - Tweelingen

Bedankt voor het lezen! Wat is jouw sterrenbeeld? Of naar welk sterrenbeeld ben jij benieuwd? Laat het weten in de reacties :D


Liefs Iris
8
Geschreven door Iris Hageman
Gepubliceerd op: 13 okt 2021
8
164
7

Comments

 • 17 okt
 • 1
Prachtig beschreven, Iris en de nagel op de kop.
1
 • 19 okt
 • 0
Dank je wel Rudi :)
 • 19 okt
0
 • 14 okt
 • 1
Heel mooi artikel Iris, je maakt een mooie serie. Ik ben heel erg benieuwd wat je te vertellen hebt over het teken Waterman!
 • 14 okt
1
 • 14 okt
 • 1
En je gebruikt hele mooie afbeeldingen trouwens, die maken de sfeer van je artikelen heel mooi en dromerig. Hou ik van, doe je goed!
1
 • 14 okt
 • 0
Ben ik het mee eens, je maakt de sfeer heel mooi met de afbeeldingen die je gebruikt. Maar ook met je manier van schrijven. Mijn complimenten!
 • 14 okt
0
 • 14 okt
 • 2
Heel leuk, mijn moeder is een Kreeft. Tot in de puntjes klopt dit!
 • 14 okt
2
 • 14 okt
 • 2
Leuk artikel, ik ben zelf een Kreeft en het klopt als een bus. Normaal geloof ik niet zo in deze dingen, maar als ik mezelf vergelijk met de andere sterrenbeelden waar je al over hebt geschreven, herken ik mijzelf zeker niet. Heel bizar eigenlijk!
 • 14 okt
2

Recente en relevant artikelen