Artikel.nl
Editorial Approved Badge

5 populaire kamerplanten

Of je nu een beginnende plantenliefhebber bent of al een doorgewinterde indoor-tuinier, kamerplanten zijn een geweldige manier om je huis op te fleuren en je interieur een natuurlijke touch te geven. In dit artikel vind je vijf populaire kamerplanten. Van de trendy Monstera met zijn opvallende bladeren tot de luchtzuiverende Sansevieria en de charmante Pannenkoekenplant.

Geschreven door Rosalyn van Moorselaar
Gepubliceerd op: 13 apr 2023
0
15
0

1. Monstera (Monstera deliciosa)

De Monstera een populaire kamerplant vanwege zijn grote, hartvormige bladeren met opvallende sneden en gaten. Het is dan ook geen wonder dat dit ook wel een Gatenplant wordt genoemd. De plant gedijt goed in kamers met helder, indirect licht en gematigde temperaturen. De Monstera deliciosa heeft niet zo veel water nodig en het is dan ook niet zo gek dat je deze plant terugvindt in de top 10 ijzersterke kamerplanten.

2. Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

De Sanseveria of Sansevieria staat ook wel bekend als 'Vrouwentong'. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die bekend staat om zijn lange, puntige bladeren in verschillende patronen. Het is een taaie plant die weinig water en licht nodig heeft en goed gedijt in verschillende omgevingsomstandigheden. Ideaal wanneer je regelmatig vergeet water te geven.

3. De Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant wordt zo genoemd vanwege de ronde, platte bladeren die lijken op pannenkoeken. Deze plant is vooral de laatste jaren enorm populair geworden. Het plantje heeft een unieke uitstraling en is gemakkelijk te verzorgen, met matig licht en regelmatig water geven. Je kunt dit plantje als stekje kopen, want de plant groeit snel en gemakkelijk.

4. Areca palm (Dypsis lutescens)

De Areca palm is een luchtzuiverende palmboom die een tropische sfeer kan toevoegen aan elke kamer. De plant heeft smalle bladeren en doet het goed in kamers met helder, indirect licht. Je moet deze palm wel regelmatig water geven. De Areca palm is een van de meest populaire kamerplanten van dit moment. Deze plant is overigens ook veilig voor katten.

5. Rubberplant (Ficus elastica)

De rubberplant is een populaire kamerplant vanwege zijn grote, glanzende bladeren en zijn vermogen om de lucht te zuiveren. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant. Ook deze plant heeft indirect licht nodig en moet regelmatig water gegeven worden. De rubberplant kan een indrukwekkende hoogte bereiken als het goed wordt verzorgd.
0
Geschreven door Rosalyn van Moorselaar
Gepubliceerd op: 13 apr 2023
0
15
0

Recente en relevant artikelen