Artikel.nl
Editorial Approved Badge

5 tekens dat het spookt bij jou thuis

Is het tijd om een excorcist in te schakelen of een medium die je huis komt reinigen? Of moet je op zoek naar een andere oplossing?

Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 10 jan 2022
4
2K
2
Het is de meeste van ons wel eens overkomen, het is laat en het lijkt alsof je iets ziet bewegen in de schaduwen van je woning. De deur beweegt een beetje, of een vloerplank maakt een piepend geluid, vervolgens begint het licht zonder reden ineens te flikkeren. Soms zijn deze gebeurtenissen zo kippenvel opwekkend. Maar de meeste van ons trekken zich er niks van aan, maar wat nou als deze dingen steeds blijven gebeuren. En bovenal, wat nou als je toch niet alleen thuis blijkt te zijn zoals je dacht en is er toch bovennatuurlijk bezoek?

Hoewel veel mensen zullen zeggen dat er geen specifieke manier is om te bewijzen dat het spookt bij jou thuis, zijn er wel dingen die het zouden kunnen aantonen. Het eerste wat je doet is een bewijs vinden dat er een andere reden achter zit. Voel je het tochten, dan betekend het niet gelijk dat opa op bezoek is, maar kan het raam ook gewoon nog op een kiertje staan. Door te zoeken naar een logische verklaring kun je vaak al oorzaken vinden, die het tegendeel van een spook bewijzen. Maar soms........

Een specifieke geur
Deze geurtjes zijn bekend als fantoom geuren en dan heb ik het niet over dat rare luchtje van een verrotte aardappel die nog achter de koelkast ligt. In dit geval is het een specifieke geur die normaliter niet voorkomt in je huis. Wanneer je bijvoorbeeld een bepaalde parfum ruikt (die niet van jezelf is) of je ruikt ineens een sterke geur van rook of een pijp, terwijl je zelf geen roker bent.

Verandering van de temperatuur
Wanneer je midden in de kamer staat en je voelt ineens 1 plek waar het kouder aanvoelt, dan is dit niet logisch. Geesten gebruiken vaker de energie van de mensen in het huis dan de temperatuur in de kamer. Omdat geesten geen fysiek lichaam hebben kunnen ze temperatuur niet aanvoelen, maar ze kunnen wel voelen als een persoon zich ongemakkelijk voelt in de energie die wij uitstralen. Dus als je erg veel stress hebt of angst dan geef je eigenlijk een groot deel van je eigen energie aan een geest. Dus als je een koude rilling krijgt kan je bang worden en een geest meer energie geven. Aan de andere kant is het mogelijk dat geesten geen temperatuur voelen maar zelf een soort energie afgeven, waardoor wij levenden juist een verandering van temperatuur voelen.

Je batterij gaat sneller leeg
Bijvoorbeeld van je telefoon en niet omdat je hem gewoon bent vergeten op te laden. Het zelfde geldt eigenlijk voor alle elektronica in je huis die op batterijen werken. Geesten absorberen de energie om hun heen en elektronica is daar een goede hulpmiddel bij. Zij hebben dit nodig om zichzelf te manifesteren.

Mysterieuze geluiden
Check eerst of je niet gewoon last hebt van muizen of misschien een nestje vogels in de schoorsteen. Zij kunnen in en uit je huis komen zonder dat je het door hebt. Maar wanneer je een tijdje in een huis woont ken je de geluiden die normaal zijn en er horen. Hoor je ineens iemand boven op de overloop rennen terwijl jij beneden zit? Of wordt je s'nachts wakker omdat je steeds een klopgeluid hoort? Dan kun je denken aan bovennatuurlijk bezoek.

Kippenvel of een koude rilling vanuit je nek
Geen zorgen als deze zin je alleen al kippenvel geeft, het is gewoon een creepy gedachte. Niet omdat een geest door je scherm heen kwam en je nek pakte ;-) Maar als je al het bovenstaande meemaakt en je voelt steeds deze sensatie bij je nek, dan kan het zijn dat je op zoek moet naar een spiritueel healer omdat een geest zich vast heeft gehaakt aan je. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat het perse spookt in je huis, maar een geest kan zich ook echt aan jou gehecht hebben.

Heb je na het lezen van dit artikel en na het uitsluiten van alle logische verklaringen, nog steeds het idee dat het misschien spookt bij jou? Ga dan niet zelf op onderzoek uit maar schakel iemand in die er verstand van heeft. Door zelf te gaan klooien met bijvoorbeeld een Ouija bord kun je nog meer problemen op je hals halen, vooral als je niet weet wat je aan het doen bent.
4
Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 10 jan 2022
4
2K
2

Comments

  • 14 jan
  • 0
Heb altijd al het idee gehad dat er wat spookt bij mij, ook nadat ik verhuisde. Misschien zit het gewoon tussen mijn oren (: cool artikel, ik heb er wat van geleerd!
  • 14 jan
0
  • 11 jan
  • 0
Interessant artikel, inderdaad zeker niet gaat klooien met een Ouija bord.
  • 11 jan
0

Recente en relevant artikelen