Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Afwasmiddel in de aanval tegen fruitvliegjes.

Je kent ze vast wel van wanneer je de kleine fruit afvalbak open maakt om iets weg te gooien en ze in hele zwermen naar buiten vliegen. De kleine irritante vliegjes die je bijna nooit te pakken krijgt kunnen nu eindelijk verdelgd worden.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
18
0
Afbeelding door Nathan Dumlao via Unsplash
Wat heb je ervoor nodig?
Je hebt er maar drie spullen voor nodig en het werkt als een wondermiddel.
Deze drie dingen zijn Een plastic bekertje, een beetje azijn en een scheut wasmiddel. En eventueel een beetje water om de azijn geur wat milder te maken.


Hoe maak je het?

Doe een klein bodempje wasmiddel in het plastic bekertje, en voeg hier azijn en water bij om het vervolgens dicht bij familie fruitvlieg neer te zetten.
Welk merk azijn of wasmiddel maakt niet uit de fruitvliegjes zijn niet zo kieskeurig.


Waar zet je het bekertje het beste neer?

Je kan het bekertje het beste op een vlakke grote ondergrond neerzetten dus niet in het raamkozijn omdat het hier heel gemakkelijk omvalt.
Hou het uit de buurt van kinderen op een hoge plek neerzetten of in de kast waar je fruitbak staat. Ook moet je zorgen dat het bekertje niet zomaar kan omvallen anders moet je zoals ik het best vaak weer schoonmaken en hervullen.


Hoe werkt het?

De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van de azijn om vervolgens niet meer te kunnen vliegen en te verdrinken in het water.
Deze oplossing werkt vrijwel meteen en ik heb al eens voor gehad dat ik nadat ik het geplaatst had en een toilet bezoek heb gedaan dat er al een paar fruitvlieg lijken op de onderkant van de beker lagen.
Nu deze zwerm verdelgd is kan je deze tip in je zak steken en weer opnieuw gebruiken, mocht een nieuwe familie fruitvliegjes zich genesteld hebben in je huis.

0
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
18
0

Recente en relevant artikelen