Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Brief van een Borderliner aan haar blaasontsteking

Brief van H.

Geschreven door Helene
Geschreven op: 17 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0
Afbeelding door Sydney Sims via Unsplash

Het is vrijdag, 02:53 om precies te zijn, ofwel zeven minuten voor drie ‘s nachts. Wat een héérlijk tijdstip om wakker te zijn. Normaliter slaap ik als een roosje, maar momenteel kamp ik met een blaasontsteking. Indien je me beter zou kennen, dan zou het je ook niet echt verbazen. Ik ben namelijk zeer seksueel actief. Het moest er dan toch ooit eens van komen dat ik midden in de nacht met kramp in mijn onderbuik gestrekt op de bank zou liggen en uit zwaar zelfmedelijden deze tekst ging schrijven.


Van iedere situatie leer je iets, toch? Wanneer je een bepaald gezondheidskwaaltje hebt, dan ga je je daarover inlezen, dan zorg je als modern mens voor een grote homeopathische voorraad aan semi-onbenulligheden en dan ben je weer een stukje wijzer omtrent de gezondheidskunde. Tegenwoordig zijn wij onze eigen dokters, we weten precies wat wél en niet goed is voor ons lichaam en we zijn allen zeer professioneel in zelfdiagnoses stellen. Het voorgaande zou dan ook resulteren in een maatschappij die steeds meer bewust wordt van het stimuleren van de eigen gezondheid, preventie van ziektes en zaken zoals ontstekingen en indien dit dan toch tot uiting komt, dan zijn we de beste genezers. Toch?


Betekent dit dat ik vanaf nu dan anders ga handelen, blaasontsteking? Ga ik je te slim af zijn? Ga ik voorzichtiger om met mijn fragiele lichaampje? Wellicht niet. Het niet goed voor mezelf kunnen zorgen en het maken van onverantwoorde keuzes omtrent mijn gezondheid sluit goed aan bij de problematiek die ik bij mijn persoonlijkheid ondervind. Bij de volgende fles wijn ga ik wellicht weer een stout meisje zijn en dan zullen wij elkaar ’s nachts weder ontmoeten, blaasontsteking. Ik kijk uit naar de volgende.


Veel liefs,


H.


0
Geschreven door Helene
Geschreven op: 17 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0

Recente en relevant artikelen