Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Corona en de invloed van de Saturnus Pluto conjunctie volgens de astrologie

Maart 2020 veranderde Corona ons leven. Maar was het te voorspellen dat ons leven drastisch zou veranderen? Volgens de astrologie wel. Er was namelijk na een lange tijd weer een Saturnus Pluto conjunctie. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Geschreven door Iris Hageman
Gepubliceerd op: 10 juni 2021
7
81
8
Saturnus en Pluto
Saturnus en Pluto
Saturnus en Pluto zijn twee planeten die in de astrologie niet zo'n goede reputatie hebben, maar wat als ze samen komen en elkaar versterken? Dan hangt er onheil in de lucht en kun je er zeker van zijn dat er iets gaat gebeuren. En dat is nu gebeurd, dat is wel te merken.

De betekenis van Saturnus

Soberheid, structuur en tijd zijn belangrijke begrippen die bij deze planeet passen. Saturnus staat voor begrenzing en vastheid. Daarnaast staat hij voor de grenzen die je als onaangenaam ervaart, en hij is de heer van de tijd die ervoor zorgt dat alles ooit aan zijn einde komt. Hij staat voor alle manieren van afscheid en scheiding. Tot slot staat Saturnus voor teruggetrokkenheid en stilte die als pijnlijk ervaren kan worden.

De betekenis van Pluto

Confronterend, machtig, dwingend en onontkoombaar. Pluto staat voor diepgaande transformatie. Als je niet mee gaat in de transformatie van Pluto, kan Pluto heel dwingend zijn en zorgt hij er wel voor dat je er in mee gaat. Pluto heeft tevens met macht, onmacht, psychische verstikking en afhankelijkheid te maken. Verdere begrippen die te maken hebben met Pluto zijn onderwereld en angst.

Saturnus-Pluto conjunctie in het teken Steenbok

Als er een conjunctie plaatsvindt valt dat altijd in één van de tekens van de dierenriem. Hieraan kun je afleiden waarin problematiek zal ontstaan, of wat er zal gebeuren tijdens de problemen die er zijn ontstaan. Dit keer vond de conjunctie plaats in het teken Steenbok.

Steenbok representeert hard werken, financiën en geld. De heersende planeet die bij Steenbok hoort is Saturnus. Komen ze samen? Dan versterken ze elkaar nog meer.
Zoals we in de coronacrisis wel kunnen merken is corona niet het enige probleem, maar ook de economie die op instorten staat. Dit is dus te verklaren omdat Steenbok, het teken dat gaat over geld en andere financiële zaken, het teken was waarin de conjunctie plaats vond.
Saturnus-Pluto conjunctie Coronavirus in het teken Steenbok
Saturnus-Pluto conjunctie Coronavirus in het teken Steenbok

Eerdere Saturnus-Pluto aspecten

Planeten kunnen op verschillende manieren verbonden raken, dit noemen we aspecten. Conjunctie is het sterkste aspect van al deze aspecten. De bekendste aspecten zijn: driehoek, vierkant, sextiel, oppositie en conjunctie.
Voor de coronacrisis waren er natuurlijk ook andere Saturnus-Pluto aspecten. Wat is er toen gebeurd?
Hier een aantal Saturnus-Pluto aspecten op een rijtje:

WO I (1914)
In 1914 begon WO I, aan het begin van deze oorlog stond er een Saturnus-Pluto conjunctie in het teken kreeft. Kreeft is het teken dat staat voor een veilige thuishaven en voor het terugtrekken in zijn schulp op momenten dat er gevaar dreigt.
WO I werd ook wel 'de oorlog van de loopgraven' genoemd. Dit symboliseert letterlijk wat het teken Kreeft inhoudt. Terugtrekken wanneer er gevaar dreigt, en een veilige thuishaven.

WO II (1939)
Aan het begin van WO II was er een ander aspect die Saturnus en Pluto met elkaar wist te verbinden en dus te versterken. Dit aspect was vierkant. De planeten waren dus weer verbonden waardoor het uitte in negatieve gebeurtenissen.

De Koude Oorlog en het ijzeren gordijn (1947)
De Koude Oorlog was een oorlog waarin veel woordwisselingen en dreigementen voorkwamen. In dit jaar kwam ook het ijzeren gordijn. Een gordijn dat oost en west Europa van elkaar scheidde. Oost-Europa was communistisch, en West-Europa kapitalistisch.
Niet zo gek dus dat de Saturnus-Pluto conjunctie plaats vond in het teken Leeuw dat macht en status symboliseert.

9/11 (2001)
En alsof het nog niet gekker kon, dat kan het wel. Ook bij 9/11 stonden Saturnus en Pluto met elkaar in verbinding. Deze keer door het aspect oppositie.
Saturnus-Pluto conjunctie Koude Oorlog in het teken Leeuw
Saturnus-Pluto conjunctie Koude Oorlog in het teken Leeuw

Slot

Zoals je merkt zijn er al veel gebeurtenissen geweest waarbij Saturnus en Pluto met elkaar waren verbonden, en dat waren niet zo maar even gebeurtenissen. Het zijn gebeurtenissen waar tot op de dag van vandaag nog aan gedacht en over gesproken wordt. Eens in de 32-37 jaar komen Saturnus en Pluto met elkaar in verbinding. Wat er nog gaat komen zal altijd een verrassing blijven natuurlijk!
7
Geschreven door Iris Hageman
Gepubliceerd op: 10 juni 2021
7
81
8

Comments

 • 13 sep
 • 0
Leuk dat je hier zo geïnteresseerd in bent, lijkt me leuk om hier meer over te lezen van je!
 • 13 sep
0
 • 13 sep
 • 0
Heftig maar zeker interessant!
 • 13 sep
0
 • 21 juli
 • 0
Super interessant, ik hoop meer te weten te komen over astrologie. Maak je hier in de toekomst meer artikelen over? Lijkt me leuk en ik lees ze graag!
 • 21 juli
0
 • 23 juni
 • 0
Heel interessant, ik hou wel van dat mysterieuze en spirituele. Het heeft wel iets!
 • 23 juni
0
 • 23 juni
 • 0
Je kent heel veel over deze zaken. Voor mij is het allemaal nieuw. Leuk geschreven.
 • 23 juni
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen