Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Echt lekkere melk is een beleving die je meegemaakt moet hebben

Wanneer ik in de ochtend wakker word, begeef ik mij direct naar mijn koffieapparaat. Ik zet allereerst een latte macchiato gemaakt van verse melk. Terwijl ik genietend de latte macchiato opdrink, maak ik met mijn ogen dicht een reis door het platteland. Ik zie weilanden vol met blije, gezonde koeien die lekker aan het grazen zijn. Het is iedere dag weer een feest om zo mijn dag te mogen beginnen.

Geschreven door Farshad Bashir
Gepubliceerd op: 13 mei 2021
2
61
1
Lekker gezond
Lekker gezond
Afbeelding door Jonas Koel via Unsplash
Als een bedrijf goed met de dieren omgaat, dan merk je en proef je dat. Als respect richting dier vanzelfsprekend is, ben je als mens ook nog eens goed voor je zelf bezig. Door gezonde producten, blijf je gezond.
Mijn innige band met het platteland begon toen ik klein was. Als jongetje van negen verhuisden we naar het Friese platteland. Ik groeide op tussen nuchtere Friezen, wandelde door weilanden, fietste over dijken, haalde zelf melk en kaas bij de lokale boer. Ik ademde iedere dag weer schone lucht. Tussen 2004 en 2014 ben ik vegetariër geweest. Ik leerde op jonge leeftijd dat goed zijn voor het milieu niets anders betekent dan goed zijn voor elkaar. Hard werkende boeren konden bestaan naast respect voor dier, mens en milieu. Dit is ook iets wat ik graag meer mensen wil laten zien.

Het is helaas niet vanzelfsprekend dat boeren en stadsbewoners elkaars leefwereld altijd begrijpen. Terwijl mijn koffieapparaat nog een latte macchiato voor mij klaarmaakt bedenk ik dat iedereen met eigen ogen eens zou moeten zien waar de melk vandaan komt. Ook als je een druk leven hebt, zou je toch tijd vrij moeten maken om eens een keer een boerderij te bezoeken. Echt lekkere melk is niet alleen een verhaal, het is een beleving die je meegemaakt moet hebben.
2
Geschreven door Farshad Bashir
Gepubliceerd op: 13 mei 2021
2
61
1

Comments

  • 24 juni
  • 0
Laat me niet lachen (of eigenlijk huilen). Dairy is scary (typ dit maar eens in in YouTube). Koeien in de zuivelindustrie zijn niet blij wegens verkrachting (kunstmatige inseminatie), mishandeling, zowel fysiek als mentaal, het stelen van hun baby's en deze vermoorden (mannetjes gaan direct naar de slacht, want die leveren anders geen geld op) of gevangenhouden op plekken waar ze nauwelijks kunnen bewegen (de vrouwtjes, die vervolgens hetzelfde lot ondergaan als de moeder) en het bruut slachten van de koe wanneer deze onvoldoende productief wordt. Dit noem jij respect hebben voor een dier? Ik zou toch eens de definitie van respect eens even opzoeken.
  • 24 juni
0

Recente en relevant artikelen