Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Ergernis of leermeester.

De vlieg - ergernis of leermeester. Ze zijn zo klein en zo irritant.

Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 14 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
16
1
Afbeelding door RUSLAN BOGDANOV via Unsplash
Ik woon op het platteland en het is algemeen bekend dat daar wat meer vliegen zijn dan in een stad. En ieder jaar in de zomer zijn deze beestjes erg actief. Maar dit jaar is de hoeveelheid vliegen extreem. Waar ze vandaan komen, ik weet het niet. Het is niet zo dat er in de wei vlakbij koeien staan. Alleen verderop staan 2 paarden, die zelf ook last hebben van vliegen want ze dragen een hoofdkap.

In ieder geval, het zijn er dus veel. En ik doe mijn stinkende best om de hordeur dicht te houden, de overige deuren zo kort mogelijk open en dicht te doen en toch blijven er maar vliegen komen. En die vliegen die hebben de tijd van hun leven. Ze doen spelletjes in de lucht, ze bedrijven de liefde op mijn aanrecht, ze zoeken met zijn 5-en het leukste plekje om te chillen. Echt. Ik maak geen grapje.

Als ik op de bank zit, dan is er altijd eentje die het leuk vindt om bij me te komen zitten. En als ik hem wegjaag, dan komt hij steevast weer terug en meestal neemt hij (of zij) een vriendje mee.

Als ik achter mijn bureau zit, waar de vliegenmepper ligt, dan zie ik ze op de muur en op het raam zitten maar op het moment dat ik de mepper pak, zijn ze miraculeus verdwenen. Tot ik ze vergeet en er opeens eentje mij kriebelt op mijn been.

Ongelooflijk deze creaties.

Ze zijn zo klein en zo irritant.

Soms denk ik wel eens, misschien zijn ze mijn leermeester. Misschien moet ik ze gewoon laten en kijken wat ze doen als ik ze volkomen negeer. Maar hoe goed ik ook begin aan deze oefening in zelfcontrole, het lijkt wel of de vlieg alles uit de kast haalt om dit tegen te gaan. Opeens maakt zo'n beest een zoemend geluid en scheert hij langs mijn hoofd alsof hij de ambitie heeft een F16 te worden.

Nee, het is alleen de mepper die mij kan redden. En momenteel zijn er geen vliegen in mijn buurt. Vraag me af wat ze nu weer aan het doen zijn. Hoop dat ze condooms gebruiken.
1
Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 14 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
16
1

Comments

  • 31 juli
  • 0
whahahahahahahaha, die laatste zin ! Briljant!!
  • 31 juli
0

Recente en relevant artikelen