Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Evolutie of stagnatie

De mensheid is al duizenden jaren oud. En toch vechten we nog altijd, bestaat er nog honger en leven er mensen in erbarmelijke omstandigheden.

Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 15 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
2
12
2
Afbeelding door Johannes Plenio via Unsplash
Evolutie in de afgelopen eeuw heeft ons niets anders gebracht dan een ongekende honger naar materialisme. De evolutie van ons mens zijn is daarmee achteruit gegaan, we denken meer aan onszelf en hebben geen besef meer van onze mede wereldburgers.

Ons hele systeem draait enkel om geld. Zelfs wij mensen zijn een businesscase en passen in een model. Bij onze geboorte zijn we het meeste waard, en kunnen we 250.000 Euro opleveren. Worden we ziek, dan daalt onze waarde. Worden we oud, dan zijn we zeker niet meer rendabel en kosten we alleen nog maar geld.
Tenminste, dat is een gedachtengang die niet van mij is.

Ik ben een wereldburger. Heb landsgrenzen nooit begrepen. Ik zie alleen mensen, mensen met hun eigen verhaal, hun eigen verleden, hun eigen lijden, hun eigen omstandigheden. Ik ken geen slechte mensen. Ik ken wel veel mensen die worstelen en ieder met zijn eigen redenen.

De laatste tijd worstel ik ook, want ik begrijp het allemaal niet meer. Ik dacht namelijk altijd dat de overheid het beste deed met het belastinggeld wat in hun vermogen lag en ik kon stemmen en een betere politici kiezen als ik dacht dat dat beter was.

Maar tegenwoordig denk ik alleen maar dat de hele politiek weg moet, ons hele systeem op de schop moet. Het enige wat ik zie is een race om geld en macht en volgens mij past dat helemaal niet meer. Ik zie hele mooie doelen van de Verenigde Naties en vreemd genoeg zie ik niets ontstaan of hoor ik verhalen waaruit blijkt dat die hele mooie doelen gerealiseerd worden. Ook zie ik geen verbeteringen bij mijn mede wereldburgers. Ik zie alleen maar protesten en veel ellende. Veel strijd, veel verdriet.

Intussen droom ik zowel dag en nacht over kleine dorpen, met een eigen molenaar, een boer, een slager, een bakker, een schaapskudde, een kaasmaker, een timmerman, een naaister en knutselaars. Vrije energie opgewekt met behulp van de natuur. Waterzuiveringsinstallaties die enkel modder en bladeren hoeven te filteren. Schoonmaakmiddelen worden gemaakt van groene zeep zonder toevoegingen. We zorgen samen dat iedereen te eten heeft, kleren heeft en zich goed en mooi voelt.

Iedere dag komen we samen om te dansen en te zingen en lachen we keihard om de periode waar we nu in zitten.

2
Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 15 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
2
12
2

Comments

  • 7 juli
  • 0
Een heel interessant artikel van je. Ik voel dat op dezelfde wijze. Ik voel ook dat de komende generatie dit rigoreus anders gaat aanpakken. Jij?
  • 7 juli
0
  • 13 juni
  • 0
Het is moeilijk om te begrijpen waarom alles gebeurt, belastingen door de overheid zijn schering en inslag niettegenstaande we ervoor gewerkt hebben. Mooi artikel.
  • 13 juni
0

Recente en relevant artikelen