Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Huis koel houden tijdens een hittegolf

Het wordt weer heerlijk weer deze zomer. Lekker binnen blijven dus in een heerlijk koel huis. Maar hoe hou je je huis het beste koel tijdens deze warme dagen? Hieronder lees je een aantal praktische tips om je huis zo koel mogelijk te houden. Ook als het buiten snikheet is.

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 11 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
35
0
Afbeelding door Lukas Haen via Unsplash
'S nachts de ramen open. Overdag de ramen dicht
Het klinkt misschien gek om de ramen zo veel mogelijk dicht te houden op warme dagen, maar het helpt echt. Wanneer het buiten boven de 30 graden is zal je huis alleen maar opwarmen als je alle ramen open zet. Is het buiten net zo warm als binnen of is het 's nachts afgekoeld, zet dan de ramen tegen elkaar open. Zo ontstaat er een fris windje door je huis en kan het 's nachts wat afkoelen.

Zonneschermen en gordijnen dicht

Niets warmt je huis zo veel op als de zon die de hele dag op de ramen staat te schijnen. Doe daarom zo veel mogelijk de zonneschermen omlaag en doe de gordijnen dicht om de zon buiten te houden. Heb je geen zonnescherm? Het kan ook helpen om bijvoorbeeld een houten plaat voor het raam te zetten of kranten aan de binnenkant te plakken. Ook kan je buiten een parasol of iets anders neerzetten, waardoor je ramen in de schaduw staan.

Laat die huishoudelijke klusjes even zitten

Naast dat het erg vermoeiend is om in de brandende hitte het huis schoon te maken, kan je huis er ook aanzienlijk door opwarmen. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger die warmte afgeeft. Ook de oven, het fornuis en andere apparaten kunnen veel warmte afgeven. De hitte is daarom een goed excuus om wat te bestellen. Ook lekker om te eten, en beter voor de portemonnee: maak een heerlijk frisse salade op de warmste dagen in de zomer.

Investeer op de lange termijn

Het kan voor in de toekomst veel warmte schelen door je huis goed te laten isoleren. Ook kun je in de tuin een boom planten voor schaduw, of planten tegen je huis op laten groeien. Dit is ook nog eens een milieuvriendelijke oplossing, waardoor het volgende zomer niet nog warmer wordt.
0
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 11 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
35
0

Recente en relevant artikelen