Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Toch niet op 1 paard wedden?

Waarom je kansen spreiden goed is voor je inkomenszekerheid.

Geschreven door Bianca van Orsoy
Geschreven op: 14 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
78
0
Afbeelding door Mathew Schwartz via Unsplash
Als je tegenwoordig een baan hebt waar je voorlopig mee uit de voeten kunt, met andere woorden hij staat voorlopig niet op de tocht, dan mag je van geluk spreken.

Zeker als het een vaste aanstelling betreft, dan mag je zeker in je handjes knijpen.

Zoals we weten is niets voor eeuwig en zaken kunnen zo veranderen. Je kunt ziek worden, een geliefde overlijdt en je baan kan verdwijnen. Stel; je hebt geen baan meer. Je moet toch een inkomen hebben; je rekeningen gaan gewoon door, ze moeten worden betaald.

Het is fijn als je dan iets hebt om op terug te vallen en wat ook nog geld oplevert.

Een sidehustle, in een tijd als deze is een sidehustle geen overbodige luxe. Of je nu ergens in dienst bent, of een onderneming hebt, een bijverdienste is nooit verspilde tijd. Wellicht moet je meer belasting betalen, maar je bent tenminste niet platzak. Je kunt jezelf bedruipen, dat is wel prettig en geeft meer rust. Geldstress is het laatste wat een mens wil ervaren. Veel mensen liggen ’s nachts wakker van geldstress, weten niet hoe ze moeten rondkomen, hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen.

Dan zeg ik: als je er de tijd en energie voor hebt (wellicht moet je er tijd voor maken), begin gewoon een side hustle. Ga bloggen, spullen verkopen, bijles geven. Al je het leuk vindt om te doen en een extra zakcent oplevert, waarom zou je het niet doen?

Als je het naast je baan doet, heb je wat extra’s, dan kun je sparen. Je wilt tenslotte een leuke oude dag en als je wasmachine stuk gaat, wil je dit financieel kunnen opvangen.

Wie weet: levert de bijverdienste je zoveel op dat je je werkgever gedag kunt zeggen. Op meerdere paarden wedden is goed.


0
Geschreven door Bianca van Orsoy
Geschreven op: 14 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
78
0

Recente en relevant artikelen