Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Voorspellen tarotkaarten echt de toekomst?

Sinds het begin der tijden zijn mensen al nieuwsgierig naar wat het Lot voor hen heeft uitgestippeld. Tarotkaarten zijn op zichzelf al artistiek, voorzien van details, symbolen en betekenissen, die volgens sommigen je toekomst kunnen voorspellen. Maar of dit echt zo is?

Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 28 sep 2021
3
63
4
De vele gezichten van Tarot
Voor velen is een set tarotkaarten niks anders dan een spelletje die leuke entertainment biedt. Maar er zijn ook mensen die zich bezighouden met het spirituele of occulte die ze gebruiken om boodschappen te krijgen. Ze channelen hun kracht en brengen hun visie onder woorden. En voor een derde groep mensen is tarot een manier om contact te krijgen met je hogere bewustzijn, je intuïtie, je innerlijke stem. Er zijn verschillende leggingen waaronder het Keltisch kruis, die helpt om je inzicht te geven en je een andere kijk op je situatie te geven.

Staat de toekomst in steen geschreven?
Wederom zijn hier verschillende meningen over van degene die geloven dat we geboren zijn en ons leven al uitgestippeld is, tot degene die geloven dat elke keuze het lot kan beïnvloeden. Voor sommige kan Tarot de toekomst voorspellen omdat het laat zien wat er vast gepland staat. Voor anderen kan het juist alleen een kijk zijn op de huidige situatie waarin je je nu bevindt. Afhankelijk van wat je gelooft kan Tarot dus je toekomst voorspellen, of je wat meer richting geven in hoe je leven nu is.

Sommige dingen zeggen de Tarotkaarten niet
Tarotkaarten zijn niet stipt en zullen je geen antwoord geven op een ja of nee vraag. Dus wanneer iemand je vertelt wat de winnende lotto nummers zullen zijn, of hoeveel kinderen je zult krijgen, is het waarschijnlijk een gokje. In veel gevallen kan een accurate reading gegeven worden op basis van de persoonlijke informatie die de reader al van je heeft. Dit kan zijn omdat het een bekende is, maar ook omdat ze de dingen indirect aan je hebben gevraagd. Dit betekent niet dat de Tarot je niet kan helpen inzicht te krijgen. Zelfs een gratis reading kan een nieuw licht werpen op een probleem om je bewust te maken van wat er afspeelt in combinatie met de uitleg van de betekenis van een kaart.

Het valt of staat
Al met al is er geen vast antwoord of Tarot echt de toekomst kan voorspellen voor je of niet. Het staat of valt allemaal met wat je precies gelooft, net als sommige hun horoscoop lezen voor de grap, of dat er mensen zijn die er heilig in geloven. Er zijn ontelbaar verschillende Tarotkaarten sets, dus het is altijd de moeite waard om je erin te verdiepen, of het nou voor de leukigheid is of om er echt mee bezig te zijn.
3
Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 28 sep 2021
3
63
4

Comments

 • 18 okt
 • 0
Al dat soort zaken kunnen een weg vormen naar bewustwording. Het hoeft daarom geen voorspelling te zijn, maar als iemand je kaarten legt en zaken eens vanuit een ander daglicht worden bekeken kan dat helpen in het zoeken naar oplossing, of helpen naar meer inzicht in jezelf. Vandaar dat het ook zo moeilijk is om kaarten voor jezelf te leggen, omdat je dan moeilijk loskomt van je eigen visie.
0
 • 22 okt
 • 1
Ik ben het helemaal met je eens, het kan je een richting geven en een frisse blik. Bedankt voor je reactie.
 • 22 okt
1
 • 30 sep
 • 0
Ik ben ook nog niet overtuigd van de voorspellingskracht van kaarten en pendels en zo voorts. Ik gebruik ze wel maar ik vind dat je nooit ernaar mag gaan leven of een antwoord als vaststaand feit mag zien. Je mag het meenemen en erover denken en vervolgens met hart en verstand je weg kiezen.
 • 30 sep
0
 • 29 sep
 • 0
Ik denk dat er nog veel mysteries bestaan maar ben niet echt overtuigd van de voorspellingskracht van Tarotkaarten. Leuk geschreven .
 • 29 sep
0

Recente en relevant artikelen