Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Wat maakt een team nu echt een team?

Ik denk dat je als team verbonden moet zijn met elkaar om zo goed mogelijk op elkaar ingespeeld te geraken. Waarom ik dat vind? Dat lees je in dit artikel.

Geschreven door Matthias van Asperen
Gepubliceerd op: 25 feb 2022
0
74
0
Teamsport
Teamsport
Afbeelding door Jeffrey F Lin via Unsplash

Je doet het niet alleen!

Sporten. Wat een heerlijke uitlaatklep voor velen. Tegelijkertijd vinden we het heerlijk om naar verschillende sporten te kijken, deze te analyseren en onze meningen te delen met onze vrienden. Teamsporten zijn zeer interessant! Je moet samenwerken om je doel te behalen, namelijk: winnen! Maar hoe zorg je ervoor dat je dusdanig met elkaar kan samenwerken dat je ook dit doel kan behalen?

Hoe goed ken jij je teamgenoot?

Natuurlijk is talent hebben een eis als je het wil maken in een bepaalde sport. Maar voor een teamsport is er meer nodig! En voor mij is er één onderwerp wat er echt uitspringt. Namelijk: hoe goed ken jij je teamgenoot?

Mijn ervaringen

Zelf heb ik een aantal jaar gevoetbald en heb ik het volgende gemerkt. Speel je samen met vrienden in een vriendenteam waar je al jaren mee voetbalt en waar je elkaar zowel op het veld als privé spreekt? Dan merk je dit direct terug op het veld. Waarom? Je weet wat je aan elkaar hebt. Je weet precies wat de sterke en zwakke punten zijn van je vriend/vriendin. Deze punten neem je mee op het veld. Of dit nu bewust of onbewust is. Je kan elkaar daardoor sneller vinden op het veld en je begrijpt elkaar. Dit zorgt ervoor dat je samen hele mooie acties kunt maken.

Samengevat: Wat maakt een team nu echt een team?

In mijn ogen is dat relatie! Leer elkaar kennen op het veld en onder het genot van je drankje. En je zult merken dat jullie teamspel op het veld een stuk interessanter wordt ;).
0
Geschreven door Matthias van Asperen
Gepubliceerd op: 25 feb 2022
0
74
0

Recente en relevant artikelen