Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Carpenter

Niemand, maar dan ook echt niemand, kent Bob Carpenter... Bob is pure poëzie!!!

Geschreven door Midnight Rambler
Gepubliceerd op: 21 maa 2023
1
20
0
Bob Carpenter… Wie??? Bob Carpenter… Wie moet dat zijn?? Een Canadese muzikant… Nooit van gehoord

Vrijwel niemand kent Bob Carpenter. Is dat gek?? Nee. De beste man heeft maar een album uitgebracht, maar wel een verdomd goeie. Het in vergetelheid geraakte “Silent Passage” werd in totaal drie keer uitgebracht ( voor het laatst, postuum, in 2014 ), maar werd nooit een echt succes. Ook bij mij was dit album in de vergetelheid geraakt, tot ik hem opeens weer voorbij hoorde komen.
Welgeteld heeft Carpenter tien liedjes opgenomen, het een nog beter dan het andere. Een must have voor de muziekliefhebber. Let wel, voor de muziekliefhebber, niet voor de doorsnee naar smakeloze muziek luisterende radio liefhebber. Een combinatie van een beetje Tom Waits, een tikkeltje “the Band” en een minuscuul vleugje Bob Dylan.


Carpenter werd tijdens de opnames bijgestaan door oa EmmelyLou Harris, Lowell George en Russ Kunkel. De rauwe stem, klinkt in de redelijk trage nummers, werelds. The Believer ( mijn favoriet ), laat je wegdromen, bij een ondergaande zon. Het rustgevende Down along the border, het fragiele First Light en het iets snellere, countryachtige Miracle Man, maakt dit hele album goed. Een honderd procent score voor Carpenter, omhuld in een hele dikke gouden rand.
Carpenters erfenis aan de muziekwereld zijn de tien liedjes op Silent Passage. De beste man overleed in 1995, in een klooster in niemandsland aan de gevolgen van een niet operabele (hersen)tumor.

Eingelijk is bijna Carpenters hele leven een “Silent Passage” geworden!!
1
Geschreven door Midnight Rambler
Gepubliceerd op: 21 maa 2023
1
20
0

Recente en relevant artikelen