Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Stedentrip Madrid: dit moet je weten voordat je gaat (deel 1)

De bruisende hoofdstad Madrid ligt in het midden van Spanje en heeft van alles te bieden. Of je er nu heengaat om cultuur te snuiven, heerlijk te lunchen of te gaan shoppen. Het kan echt allemaal! Lees snel deze snelle tips en aanraders in deze blog.

Geschreven door Melissa Vermeulen
Gepubliceerd op: 30 okt 2023
1
75
0
Afbeelding door Eduardo Rodriguez via Unsplash

De reis naar Madrid

Er zijn verschillende manieren om naar de hoofdstad af te reizen. Natuurlijk kun je met de auto, maar ook met de trein en het vliegtuig.

Wil je er snel zijn? Dan is het vliegtuig nemen natuurlijk de beste en vaak ook zelfs de goedkoopste manier om er te komen. Je kunt vliegen vanuit onder andere Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf. Eenmaal aangekomen, dan pak je de metro, Uber, Bolt of taxi om makkelijk in het centrum te komen. Hierover later meer.

Ga je met de auto? Maak er dan een super leuke rit van samen met bijvoorbeeld je vrienden. Op deze manier kun je ook op meerdere plekken stoppen en daar misschien overnachten. Je reist natuurlijk door meerdere landen op weg naar je bestemming.

Tegenwoordig kun je ook vanuit Amsterdam met de trein naar Madrid. Hier doe je wel wat langer over en goedkoop is het ook niet bepaald. Wel staat er tegenover dat het beter is voor moeder natuur. Je pakt de trein in Amsterdam, gaat naar Parijs, stapt over richting Barcelona en pakt daar weer de trein naar Madrid.

Reiskeuzes genoeg dus!

Verblijf in Madrid

Als je in deze mooie stad bent, dan kom je er al snel achter dat je geen honger hoeft te lijden. Op elke hoek van de straat kom je eettentjes, koffietentjes en bakkers tegen. Hieronder een klein lijstje van fantastische lunchspots:

- Bô Specialty Coffee (in de wijk Chamberí)
- Clima Cafecito (in de wijk Chamberí)
- Federal Café (In de wijk Malasaña)
- Mafrens (in de wijk La Latina)

Eten en drinken in Madrid

Voor de kunst -en historieliefhebbers heb je ook genoeg musea die je kunt bezoeken en een hele dag in kunt ronddwalen. Ze liggen midden in het centrum, dus ben je klaar met je bezoek? Dan kun je makkelijk en snel naar een andere plek om een drankje te nuttigen bijvoorbeeld. Voorbeelden van bekenden museums zijn:

- Museo del Prado
- Reina Sofia
- Sorolla Museum
- Palacio Nacional

Winkelen in Madrid

Een van de bekendste straten in Madrid is Gran Vía. Deze straat is heel lang en staat vol met hotels, restaurants én winkels. Heb je zin in een dagje shoppen, dan is dit the place to be. Een van de zijstraten heet Fuencarral waar je nog meer winkels en boetiekjes hebt. Midden in het centrum waar de bruisende boel te vinden is en waar je ook overal de metro makkelijk kunt nemen.

Heb je een groter budget en ben je op zoek naar chiquere winkels? Ga dan naar de wijk Salamanca. Hier heb je de grote merken liggen waar je je kunt begeven in een luxe omgeving met de mooiste spullen. Daarna klaar om aan tafel te gaan? Dan zit je in deze wijk ook goed als je graag een luxer etentje wilt hebben.

Je rondbewegen in Madrid

Het openbaar vervoer is echt heel goed geregeld. Het is dan ook niet zonder reden dat er zoveel mensen graag gebruikmaken van de metro en bus. Naast dat het goedkoop is (10 ritten kosten 6,10) kom je overal in de stad binnen een mum van tijd.

Mocht je niet zoveel zin hebben in de metro of bus? Download dan de app van Uber of Bolt, want de ritten binnen de stad zijn gemiddeld 9 euro. Als je dan ook nog met meerdere mensen een Uber of Bolt pakt, dan kost het je bijna niks.

En natuurlijk is de taxi nemen ook nog een mogelijkheid. Deze zijn ook niet heel duur én goed om te weten: kom je op het vliegveld aan en wil je met de taxi naar je bestemming? Dan kost dit altijd 30 euro. Dit is ht vaste tarief van alle taxi's die je vanuit het vliegveld naar een plek in de stad neemt.

Al met al is Madrid echt een top stad om te bezichtigen en vooral te ervaren. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp, zoals uitgaan, restaurants, plekken om te bezichtigen of hoe je een metropas kan kopen? Laat het dan vooral weten, zodat je daar binnenkort over kunt lezen op mijn pagina!
1
Geschreven door Melissa Vermeulen
Gepubliceerd op: 30 okt 2023
1
75
0

Recente en relevant artikelen