Gastvrij Bosnïe heeft het!
De kleurrijke gebouwen, historische steden en groene natuurgebieden komen hier tot leven. De lieve Bosniaken zijn zo gastvrij en behulpzaam. Zij maken je Bosnïe reis compleet!
Ik houd mij bezig met zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven, korte vervolgverhalen schrijven, gezond koken, boogschieten, moes tuinieren, kajakken, hobby natuur fotografie en bloggen.
Gastvrij Bosnïe heeft het!
De kleurrijke gebouwen, historische steden en groene natuurgebieden komen hier tot leven. De lieve Bosniaken zijn zo gastvrij en behulpzaam. Zij maken je Bosnïe reis compleet!
Zonder poespas gezond koken
Pakjes en zakjes bevatten veel meer zout en suiker dan je zou verwachten. Daarmee stoppen komt je gezondheid ten goede. Het gebruik van pakjes en zakjes is sterk bewerkt voedsel. Echt ongezond en het maakt dik. Het zou niet mogen maar de winkels liggen er vol mee. Omdat het goed houdbaar en makkelijk in gebruik is. En veel te duur.
Omhelzing
Duizend armen omhelzen mij in een cocon van warmte. Tegen beter weten in voel ik mij hier heel vertrouwd. Geeft het mij geborgenheid en kracht. Dromen mag ik hier zonder zorgen. Ver weg van een boze wereld die enkel uit een stekelig virus lijkt te bestaan.
Kipdijfilet in romige saus
Een heerlijk gerecht voor vier personen; welke eenvoudig te bereiden is. Een ovengerecht plus een vleesgerecht met saus bij het kookfornuis. Gezellig samen kokkerellen en smullen.
Kajakken op dampend thermaalwater
Het thermale meer van Héviz is het grootste natuurlijke meer met geneeskrachtig water van Europa. Een spectaculair wonder der natuur. Dit bijzondere meer ligt in de provincie Zala, in de zuidwestelijke hoek van het Balatonmeer. In de wintermaanden is een kajaktocht hier sprookjesachtig vanwege het dampend warme thermaalwater.
Zo simpel maak je zelf amandelspijs
De blaadjes kleuren en dit gerecht past zo mooi bij het jaargetijde. Binnen brandt de houtkachel weer. Het voelt knus en gezellig. Mijmeren over de fantastische zomer die achter ons ligt en de mooie ontmoetingen dit jaar. Het is de tijd om te bakken in grootmoeders houtoven nu het kouder wordt. De spijs gebruik je bijvoorbeeld in een appelbol en voor kerst een heerlijke kerststol!