Artikel.nl
Editorial Approved Badge

5 populaire boekengenres

Wist je dat lezen eigenlijk een gift is? Hoewel wij er meestal niet meer bij stil staan, zijn er nog steeds mensen op deze wereld die niet kunnen lezen. Het is wel zo dat steeds meer mensen leren lezen en dat de wereld dus steeds geletterder wordt. Laten we eens inzoomen op 5 populaire boekengenres. Welke boeken lezen we het liefst?

Geschreven door Rosalyn van Moorselaar
Gepubliceerd op: 5 okt 2021
1
83
3
5 populaire boekengenres
5 populaire boekengenres

1. Romans

De meeste lezers grijpen naar romans & literatuur. Dit is natuurlijk ook een heel breed boekengenre, waaronder bijvoorbeeld ook historische romans en familieromans vallen. Het is een vrij licht genre wat je meestal echt leest ter ontspanning. Voorbeelden van romans zijn bijvoorbeeld de boeken van Corina Bomann en van Lucinda Riley.

2. Thrillers en spannende boeken

Een ander populair genre zijn thrillers en spannende boeken. Wanneer je eenmaal weer een thriller hebt gelezen, is het soms moeilijk om weer een ander boek erbij te pakken, omdat je dan gewend bent aan wat spanning in een verhaal. Thrillers is overigens een heel breed begrip, want hier vallen bijvoorbeeld spionagethrillers onder, zoals de serie van Daniel Silva over Gabriel Allon, maar ook detectives en soms zelfs griezelverhalen.

3. Psychologische boeken

Bij psychologische boeken zit er wat overlap met de voorgaande genres, omdat een psychologisch verhaal eigenlijk alle kanten op kan gaan. Een psychologisch boek kan een thriller betreffen, maar ook een roman. Het gaat in ieder geval om de gedachten en de drijfveren van de mens.

4. Literatuur

Literatuur heeft al gauw een zware klank, maar soms verschillen deze boeken voor je gevoel nauwelijks van een gewone roman of spannend boek. Wat typeert literatuur dan? Waar kun je het aan herkennen? Literatuur is bedoeld om de lezer aan het denken te zetten. Het zijn zelden voorspelbare boeken, maar juist boeken die kritisch naar iets kijken. Soms zijn de boeken daardoor voor ons gevoel ook helemaal niet leuk om te lezen. De schrijver kan soms zelfs een gevoel van woede ten opzichte van de hoofdpersonen opwekken.

5. Waargebeurde boeken

Waargebeurde boeken betreffen, zoals de naam ook al zegt, verhalen die echt gebeurd zijn. Vaak gaat dit om mensen die hun eigen levensverhaal vertellen, wanneer ze bijvoorbeeld een moeilijke jeugd hebben doorgemaakt of het slachtoffer zijn geworden van een ontvoering of ander misdrijf.

Welke boeken lees jij het liefst? Laat gerust hieronder een reactie achter.
1
Geschreven door Rosalyn van Moorselaar
Gepubliceerd op: 5 okt 2021
1
83
3

Comments

  • 6 okt
  • 1
Ik volg je, volg jij mij ook? :D
1
  • 18 jan
  • 0
Oeps, ik ben niet zo heel actief hier, maar volg jou nu ook :)
  • 18 jan
0
  • 6 okt
  • 1
Goed geschreven! Ik lees veel thrillers en psychologische boeken :)
  • 6 okt
1

Recente en relevant artikelen