Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Alles over permanente make-up

Permanente make-up, of pmu, wordt steeds gewilder onder vrouwen. Logisch, want het brengt een hoop gemakken met zich mee.

Geschreven door Ano Niem
Gepubliceerd op: 15 aug 2022
0
92
0
Afbeelding door Apostolos Vamvouras via Unsplash

Pmu of tattoo?

Veel mensen denken dat pmu en een tatoeage hetzelfde zijn. Toch is dit niet helemaal waar. Omdat pmu minder diep in de huid wordt gezet dan een tatoeage is het effect ook minder blijvend, anders dan de naam misschien doet vermoeden. Permanente make-up blijft gemiddeld 1 á 2 jaar mooi, maar kan daarna toch wel echt een opfrisser gebruiken om het effect mooi te houden.

Verschillende opties

'Wat is er allemaal mogelijk?' vraag je je misschien af. Nou, dat is een hoop! Bij pmu kun je bijvoorbeeld kiezen voor:
  • Je wenkbrauwen. De (vaak) schoonheidsspecialiste zal op een natuurlijke wijze hair strokes aanbrengen die lijken op jou eigen haartjes. Het resultaat is een vollere wenkbrauw. Veel vrouwen die hun haar verloren zijn door ziekte of andere omstandigheden kiezen voor deze optie. Het scheelt namelijk het optekenen van de wenkbrauwen en brengt leven terug in het gezicht.
  • Eyeliner. Hierin is ontzettend veel mogelijk. Dik of dun. Boven of onder de ogen. Wing of een simpel balkje. Zelfs de kleur kun je kiezen. Op deze manier breng je extra aandacht naar je ogen of accentueer je je oogkleur. Wie wil dat niet?
  • Je lippen. Veel vrouwen kiezen ervoor om alleen het buitenste lijntje van de lippen te laten tattooeëren, maar je kunt ook kiezen om je volledige lip in te laten kleuren. Het resultaat? Een volumineuze lip met een effen, mooie kleur. Ook hierin zijn verschillende opties mogelijk. Kies jij voor een felle kleur of ga je liever nude?

Vraag advies op

Waar je ook voor kiest, lees je altijd goed in. Past pmu bij jou, past het binnen je financiële plaatje, ook rekening houdend met de touch-up afspraken? Heb je de keuze gemaakt om pmu te laten zetten, dan is het goed om het te laten doen op een plek waar je je prettig bij voelt. Bij cosmetische behandelingen geldt het vaak echt dat goedkoop duurkoop is. Lees dus de reviews, kijk goed rond op hun website en wees écht niet bang om te bellen of langs te gaan of extra informatie op te vragen als je hier behoefte aan hebt. Jij bent degene die ermee rond moet lopen en je wilt dus ook dat het er goed uitziet. Informatie vergaren is daarom een must.
0
Geschreven door Ano Niem
Gepubliceerd op: 15 aug 2022
0
92
0

Recente en relevant artikelen