Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Wat zeggen schoenen over je karakter?

Wat zijn jouw lievelingsschoenen? Draag jij graag sneakers, sandalen of cowboy boots? Waarschijnlijk heb je er nooit zo bij stil gestaan, maar onderzoek heeft uitgewezen dat jouw schoenkeuze heel nauwkeurig kan vertellen wat voor persoonlijkheid je hebt.

Geschreven door De Creatieve Bosheks
Gepubliceerd op: 27 juli 2021
15
40
28
De Creatieve Bosheks: Schoenen in kleurpotlood
De Creatieve Bosheks: Schoenen in kleurpotlood
Een gemiddelde vrouw heeft 25 paar schoenen in haar kast staan. Toch draagt ze het merendeel vaak niet. Dit komt omdat schoenen vaak te klein gekocht worden, maar ook omdat er toch vaak al snel een paar schoenen zijn die je liever draagt. Hoewel ik mezelf niet herken in dit gemiddelde aantal schoenen in de kast, herken ik mezelf wel dat je echt je lievelingsschoenen kunt hebben.

En eigenlijk is een paar lievelingsschoenen helemaal niet zo gek, want The University of Kansas heeft onderzoek gedaan naar schoenkeuze en persoonlijkheid en uit dit onderzoek is gebleken dat je schoenen veel vertellen over je persoonlijkheid. Je zou dus kunnen zeggen dat je met een verkeerd paar schoenen niet in balans bent.

Perfectionist
Iemand die erg perfectionistisch is houdt van netheid en volmaaktheid. Hier passen dan ook nette en glimmend gepoetste schoenen bij die perfect machten bij de rest van de outfit. Omdat de schoenen perfect moeten machten heeft de perfectionist vaak vele schoenen in de kast staan.

Helper
Ben jij een helper? Grote kans dat jij graag gemakkelijk dragende schoenen draagt Niets geen gekke hakjes of knellende schoenen. Een paar eenvoudige sandalen of perfect zittende wandelschoenen, waardoor je ook na een hele dag lopen, geen zere voeten hebt zijn voor jouw perfect.

Levensgenieter
Ben jij een echte levensgenieter? Waarschijnlijk zien we je dan vaak in fijne sneakers lopen. De levensgenieter heeft vaak meerdere paren in verschillende kleuren en is creatief genoeg om deze supergoed te combineren met verschillende outfits. Wist je trouwens dat sneakers deze naam hebben gekregen, omdat de rubberen zolen geen geluid maken bij het lopen?
Presteerder
Ken jij iemand die veelal hoge hakken draagt? De kans is groot dat dit een echte businesswoman is. Een echte streber die er alles aan doet om succesvol te zijn. Romanticus
Een romanticus draagt vaak schoenen met bijzondere pintjes en kleuren. Hoewel ruim een derde van alle verkochte schoenen zwart is zal een romanticus hier niet voor gaan. Een romanticus is vaak artistiek en extravagant van aard en dit is terug te zien aan de schoenen met een bijzonder kleurenpalet.
Waarnemer De een heeft een kast vol schoenen, de ander kan jarenlang toe met een paar. De waarnemer is niet zo materialistisch ingesteld en verzameld liever kennis of mooie momenten, dan een hele kast vol schoenen. Aan trends zal een waarnemer dan ook niet mee doen.
De loyalist De loyalist is een betrouwbare man of vrouw en wordt vaak gezien als echt familiemens en opzoek naar zekerheid. Een veterschoen past dan ook perfect bij hen, want een veterschoen heeft vaak een goede pasvorm, waardoor je stevig in je schoenen staat.

Wanneer ik zelf zo zou kijken, dan zou ik dus een artistieke romanticus zijn die stevig in haar schoenen wil staan en tegelijkertijd graag wil helpen. Eigenlijk herken ik me daar best in.

Hoe ziet het moet jou, herken jijzelf in dit schoenenverhaal?
15
Geschreven door De Creatieve Bosheks
Gepubliceerd op: 27 juli 2021
15
40
28

Comments

  • 18 aug
  • 1
leuk en origineel artikel!

1
  • 18 aug
  • 1
Ik zit tussen de levensgenieter, helper en loyalist in. En wat is de tekening van de schoenen fantastisch gelukt!
1
  • 31 juli
  • 1
Sketchers met een memory foam zool. Ik wit en ook een paar in blauw. Mooi geschreven!
1
  • 30 juli
  • 1
Een ambitieuze waarnemer, ja misschien wel. Hoe noem je iemand die prat gaat op (oude) comfy sleehakken, of cowboy schoenen, zonder een schoenenobsessie? (ik snap echt niet waarom een vrouw persé 10 paar moet hebben, je kan er toch maar 1 per keer aan :p )

1
  • 30 juli
  • 0
nee ik herken me er totaal niet ik was van de naaldhakken. Een presteerder dus nou als ik iets niet was dan was dat het.
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen