Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Brief van een Borderliner aan de wereld

Brief van H.

Geschreven door Helene
Geschreven op: 14 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
18
0
Afbeelding door Kelly Sikkema via Unsplash

Dag mooie wereld,


Ja, vandaag ben je mooi. Maar gisteren was je dat niet. En of je dat morgen gaat zijn, dat weet ik nog niet. Ik kan namelijk niet zo ver vooruitdenken. Ik weet het niet, wereld. Ik wil graag de schoonheid in je zien, want die heb je ook en dat weet ik, maar soms dringt dat niet tot me door. Soms denk ik heel erg zwart-wit. Het voelt als onmogelijk om dan te zien dat er ook mooie en goede dingen zijn. Het voelt als onmogelijk om te denken dat er aardige mensen zijn met goede intenties. Maar wereld, die zijn er vast wel, toch? Vast niet iedereen zal mij pijn willen doen. Vast niet iedereen zal proberen om mijn hart te breken.


Dag mooie wereld,


Het is een paar minuten later en ik vind je nog steeds heel mooi. Soms kan mijn gevoel al binnen enkele minuten omslaan. Kun je je voorstellen hoe dat voelt? Er hoeft maar een kleine verandering te ontstaan in mijn omgeving waardoor ik word geraakt. Dan staat alles op zijn kop, wereld. Dan raak ik in paniek. Dan word ik achterdochtig tegenover alles en iedereen in mijn nabije omgeving. Dan raak ik in mijn beschermingsmodus. Ik zonder me af. Ik sluit mezelf op in mijn comfortzone. Verandering zal mij niet raken, wereld. Ik wil ook eens de baas kunnen zijn over wat er gebeuren gaat.


Dag wereld,


Ik zie heel even je schoonheid niet meer. Ik realiseerde me net dat ik helemaal niet de baas kan zijn over wat er allemaal gebeurt, ook al wil ik dat graag. Betekent dit dat ik de controle moet loslaten? Wat gaat er dan gebeuren? Kan iemand mij pijn doen?


Ik zoek naar antwoorden, wereld. Heb jij ze voor me?


Veel liefs,


H.


0
Geschreven door Helene
Geschreven op: 14 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
18
0

Recente en relevant artikelen