Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Brief van een Borderliner aan de wereld (nr2)

Brief van H.

Geschreven door Helene
Geschreven op: 14 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
15
0
Afbeelding door Kelly Sikkema via Unsplash

Dag wereld,


Kijk mij nou. Wie houd ik nou eigenlijk voor de gek? Ik bekijk een vacaturewebsite en ik denk erover om een motivatiebrief met bijgevoegd mijn CV te sturen, die net zo deprimerend en leeg is als mijn leven zelf. Waarom zouden deze mensen geïnteresseerd zijn in mij? Wat kan ik mogelijk bieden dat ook maar enigszins in de buurt komt van wat zij in een persoon zoeken? Waarom doe ik überhaupt de moeite om een motivatiebrief op te stellen? Er gaat zó veel tijd verloren wanneer je je energie steekt in dingen waarvan je van tevoren al van overtuigd bent dat deze te hoog gegrepen zijn. Misschien moet ik maar gewoon doen wat ik wél kan. Op laag niveau functioneren, puur omdat ik bang ben dat ik de uitdagingen niet aankan. Op de achtergrond, waar geen mens me ziet. Waar ik geen kritiek krijg, waar ik niets fout kan doen, waar ik niet word uitgelachen om mijn gebrek aan kennis, waar niemand me pijn kan doen.


Ik kijk om me heen en ik word bang, wereld. Ik raak gefrustreerd door mensen van mijn leeftijd die hun financiën wél goed op orde hebben, mensen met ouders die hun veel financiële steun bieden. Dat zijn precies die personen die een gegarandeerde stageplek of baan krijgen bij hun poshy oom met een of ander chique kantoortje, terwijl ze doorgaans hun handen in hun zakken hebben steken. Al het voordelige wordt ze gewoon in de schoot geworpen. Dat heb ik allemaal niet, wereld. Ik moet mezelf maar redden. Ik moet mezelf maar omhoog werken. Ik heb alleen mezelf en niemand anders.


Het is 2020, wereld. Veel mensen leven in angst. Waar het op grote schaal om angst voor zaken zoals oorlogen, ziektes, hongersnoden en natuurrampen draait, gaat het op kleine schaal om reputaties, carrières, aanzien, populariteit, etc. Een van de grootste angstverwekkers vind ik social media. En niet alleen ik vind dit, wereld. Heel veel mensen zijn bang. Iedere dag opnieuw wordt men geconfronteerd met een ideaalplaatje van hoe een mensenleven dient te zijn. Een geslaagd mens is een cocktail van schoonheid, intelligentie en rijkdom in zeer materialistische zin. Indien je niet aan deze ingrediënten kunt voldoen, dan ben je als mens niets waard. Je bent wél een gerecht, maar je verdient geen plek op de menukaart.


Kan ik de delicatessen des levens dan ooit wel evenaren, wereld?


Veel liefs,


H.

0
Geschreven door Helene
Geschreven op: 14 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
15
0

Recente en relevant artikelen