Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Feesten met corona-check: Was dit vroeger niet leuker?

Na zo'n stokje in je neus, verwacht je ook wat...

Geschreven door Roos VN
Gepubliceerd op: 30 juni 2021
4
35
4
Afbeelding door David Jackson via Unsplash
Daar stond ik dan. Opeens was ik weer omringd door 200 dronken leeftijdsgenoten die zichzelf allemaal die middag hadden laten testen. Ik had er veel van verwacht, als deel van de organisatie was ik al de hele middag aanwezig. Ik liep een aantal keer door de lege zaal heen en kon alleen maar denken: “Wauw, dit wordt wat”. Een dure DJ geboekt, de hele mikmak versierd, niks leek te ontbreken. Nou ja, alleen mijn enthousiasme.
Een aantal uur later vond ik mezelf namelijk terug op de dansvloer, druk stampend met een biertje in de hand en de gedachte: “Ik heb het idee dat dit vroeger leuker was”. En ik geloof dat ik daar niet alleen in stond.
Mensen waren aan het doen alsof ze het geweldig leuk hadden, ze gingen met elkaar op de foto en riepen over hoe fijn het is “dat we weer mogen”. Terwijl iedereen zich eigenlijk geen houding wist te geven en meer tijd besteedde aan het documenteren van de avond dan hem echt beleven. Tja, ja we mogen weer. Maar is dit nou zoals het vroeger was?
Ik ben een rasechte pessimist maar ik moet toegeven: sommige dingen zijn eigenlijk wel fijn geweest aan de corona crisis. Ik hoef niemand naast me in de trein en ik wil niet met 10 man in de lift. Ik vind het prima dat mensen me niet omver beuken met hun karretje in de Albert Heijn en soms is het wel lekker om niet iedereens bieradem in je gezicht te hebben.
Ik ben echter net zo blij als elk ander dat het de goeie kant op lijkt te gaan. Ik wil ook weer dansen, schreeuw-zingen en drinken in de kroeg. Ik wil dat het allemaal weer mag en daarvoor neem ik iedereens smerige adem voor lief. Maar hebben we het over “We mogen weer” of “we moeten weer”?”
Voorlopig is de spontaniteit namelijk nog ver te zoeken. Het vooraf inplannen van een test voor de niet-gevaccineerden, het installeren van een corona-app en controle aan de deur. Het is allemaal maar een kleine moeite maar het maakt toch dat je niet compleet onverwachts in de kroeg kan belanden nadat je zei “echt maar 1 biertje te gaan drinken”.

Want dat zijn dus toch de leukste avonden, degene die je niet oppompt met verwachtingen maar waarbij het gewoon gebeurt. Geen dure DJ nodig of overdreven slingers en ballonen, alleen spontaniteit. Feesten omdat je er zin in hebt, niet omdat het vanavond moet omdat je toch al die test gedaan hebt.
Mijn grote tip voor alle toekomstige corona-check feestgangers: laat je verwachtingen niet te hoog oplopen . Na 1.5 jaar stil te hebben gezeten zijn deze hoog gespannen en na een stokje in je neus mag dat feestje natuurlijk ook wel wat voorstellen. Kortom, er wordt ruimte geschept voor teleurstelling.4
Geschreven door Roos VN
Gepubliceerd op: 30 juni 2021
4
35
4

Comments

 • 7 juli
 • 0
Ja lastig, we hebben nog even een lange adem nodig.
 • 7 juli
0
 • 30 juni
 • 0
Ben er nog niet over uit of dit nu een goed of slecht iets is.
Zou toch op veel oogpunt toch niet mogen om mensen uit te sluiten. Ik heb nog meer over te zeggen dat goud ik maar voor me mijn mening. :-)

Ik ga je volgen jij mij ook? Mocht je een keer zin hebben om bij mij op de koffie te komen. Je bent welkom.
 • 30 juni
0
 • 30 juni
 • 0
Goed geschreven Roos. Het zal inderdaad veel anders zijn dan het 'oude normaal', of dat per se goed is..
 • 30 juni
0
 • 30 juni
 • 0
Ja, ik veronderstel dat er nog een overgangsperiode zal zijn vooraleer het weer zoals voorheen wordt. Goed geschreven. (Kom je ook eens op bezoek?)
 • 30 juni
0

Recente en relevant artikelen