Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Flirten pre-corona: hoe ging dat ook alweer?

Ik zou het bij God niet meer weten.

Geschreven door Roos VN
Gepubliceerd op: 21 juni 2021
6
31
4
Na anderhalf jaar corona ben ik het even kwijt. Hoe liet je vroeger, in de pre-virustijd, weten aan iemand aan de andere kant van de kamer dat ze wel een stukje dichterbij mochten komen?
Toegegeven, ook in corona-tijd ben ik geen flirt. Ik haat “gezellig” heen en weer berichten sturen op Tinder tot je eindelijk gaat afspreken. Ik heb geen pick-upline voor je klaarliggen en als ik die wel zou hebben, stuur ik je deze niet. Als een rasechte passieve Tinderaar wacht ik geheel volgens traditie tot de man het eerste berichtje stuurt. En zelfs dan kan je niet altijd een reactie verwachten. Dit is niet omdat ik onbeleefd wil zijn, dit is omdat ik soms simpelweg geen grappig weerwoord kan bieden aan: “Heet jij Rosalie? Want je bent de enige roos die ik zie”. Sorry, maar wat antwoord men op: “Als jij mijn Roos bent, gebruik ik nooit meer shampoo”?
Ik voel me eigenlijk heel flauw dat ik deze ontvangen openingszinnen hier nu gebruik want als ik eerlijk ben: ik kon er wel gewoon om lachen. Deze sympathieke heren beschikken in ieder geval over het creatief vermogen om een matig-succesvolle pick-up line te formuleren uit niks meer dan iemands voornaam. Maar hoe doen zij dit in de echte wereld, in een stampensvol café?
Wanneer je niet iemands naam kan zien voor een slechte woordgrap of iemands hobby’s kan aflezen uit hun profielfoto’s, wat zeg je dan? Waar haak je op in? Voldeed vroeger een simpele “hallo”?
Nogmaals, ik weet dit dus niet meer. Nu ben ik al niet iemand die de eerste stap zet, maar ik weet niet eens meer hoe die eerste stap eruitzag. Ik ben compleet platgewalst door de online date-wereld en helemaal vergeten hoe echte mensen ooit ongemakkelijk stonden te flirten. Het enige wat ik wel weet is dat dit niet plaatsvond op corona-proof afstand met mondkapjes op.
En daar heb ik dus wel weer zin in. Ik wil ook wel weer eens versierd worden op een huisfeest, aan een bar of voor mijn part op de kaasafdeling van de supermarkt. Ik heb zin in de tijd dat we weer lekker in elkaars anderhalve meter kunnen komen en weer kunnen flirten zoals we dat ooit deden. Hoe dat er dan ook uitzag.
6
Geschreven door Roos VN
Gepubliceerd op: 21 juni 2021
6
31
4

Comments

 • 23 juni
 • 0
Ook weer leuk geschreven!
 • 23 juni
0
 • 22 juni
 • 0
Ik denk dat ik ook een beetje 'out of date' ben om veel raad te geven en ik moet zeggen dat ik mij bij de onderstaande reacties heel goed kan voegen. Althans dat werkte voor mij toch ook als begin, als aanzet tot contact. Goed geschreven en ik hoop dat we gauw van corona kunnen spreken als iets dat in het verleden ligt.
 • 22 juni
0
 • 22 juni
 • 0
Ik sluit me aan bij de reactie van Diaantje: oogcontact maken
 • 22 juni
0
 • 21 juni
 • 0
De enige tip die ik je kan geven is oogcontact. Dus iets wat ook gewoon kan als iedereen een mondmasker op zou hebben hahaha. Ik ben niet meer jong, maar weet nog wel dat je met je ogen en lichaamstaal contact kunt maken. Dus hoppa de kroeg in en kijk die ene lekker vent maar eens goed in zijn ogen en dans een beetje sexy, dat kun je vast wel 😉 Werkte bij mij altijd super, al moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn huidige man gewoon via internet ken......... maar is ook al bijna weer 20 jaar geleden!
 • 21 juni
0

Recente en relevant artikelen