Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Hoe kom je een lockdown door?

Als ervaringsdeskundige die al bijna 9 maanden thuis zit zonder een daadwerkelijke doel te hebben, heb ik veel geleerd over hoe ik mijn tijd door kan komen zonder gek te worden. Eerlijk is eerlijk, het heeft tijd gekost en kan nog altijd moeilijk zijn, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt iedereen steeds creatiever in het vinden van manier om de tijd door te komen. Als dat bij jou nog niet het geval is, kan je hier een paar tips vinden om de lockdown door te komen;

Geschreven door Nina Marit
Geschreven op: 19 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0
Afbeelding door Erik Mclean via Unsplash
1) Maak een plan.
Hoe onmogelijk het ook mag klinken in een tijd waar niks mag, een plan hebben kan toch heel belangrijk zijn. Je plan kan op dit moment natuurlijk niks groots of spectaculairs zijn, maar dat maakt niet uit. Hou het klein en simpel. Stel bijvoorbeeld als doel; ik ga deze week minstens vier keer wandelen. Op die manier heb je toch een beetje richting in je leven en voel je je niet meer zo rusteloos.

2) Zoek een nieuwe hobby.
Ga breien, hardlopen, planten verzorgen, etc. Hoewel er veel is dat niet kan, is er nog veel meer dat nog wel kan. Wees creatief!

3) Laat je plan varen. Als je als doel hebt gesteld deze week vier keer te gaan wandelen en het regent de hele week pijpenstelen, ga dan niet tegen je zin in toch naar buiten om te wandelen. Daar heb je ook niks aan. Bedenk iets nieuws en verschuif deze planning naar een week met mooier weer.

4) Ga iets doen wat je altijd al van plan was, maar waar je nooit de tijd voor had.
Maak een schilderij. Kijk alle Marvel-films. Schrijf een boek. Aangezien je nu toch thuis zit, is dit de perfecte tijd om te doen wat je al die tijd hebt uitgesteld.

5) Focus op de goede dingen die ook in deze tijd gebeuren en let eens niet op het slechte nieuws.
Het is helemaal niet erg om een dag niet te krant te lezen en het journaal niet te kijken. Echt belangrijk nieuws wordt ook de volgende dag nog besproken. Neem af en toe gewoon een pauze van al de informatie die op je af komt.

6) And last but not least: geniet van de mensen om je heen, ook als dit op afstand moet.
Wees er dankbaar voor dat zij er voor je zijn en kijk uit naar de tijd dat jullie weer samen kunnen zijn.
0
Geschreven door Nina Marit
Geschreven op: 19 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0

Recente en relevant artikelen