Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Homogenezingstherapie

Homogenezingstherapie wordt ook wel conversietherapie of reparatietherapie genoemd. Deze termen impliceren dat je ziek/niet in orde bent als je geen hetero bent. Dat dit in andere tijden werd gezegd, daar kan ik me enigszins iets bij voorstellen, aangezien de mens wel meer absurde dingen heeft bedacht. Ik vind het echter belachelijk dat er in deze tijd nog mensen rondlopen met deze gedachte.

Geschreven door Writer Ritzle
Gepubliceerd op: 22 juni 2021
6
63
2
Afbeelding door Stainless Images via Unsplash
Het is gebleken dat vooral mensen uit orthodoxe geloofsgemeenschappen niet-heteroseksuele gevoelens ontmoedigen en onderdrukken. Zou zo’n persoon echt denken een paradijs na de dood te mogen betreden na het aanbrengen van psychische schade die bij de slachtoffers kan leiden tot o.a. depressies en zelfdoding? Het feit dat dergelijke therapieën op deze wereld bestaan is al voldoende choquerend. Wat hier nog eens een schepje bovenop doet, is dat recent in Nederland het demissionaire kabinet aangegeven heeft voorlopig niet met een verbod op deze therapieën te komen.
Ik moest dit toen twee keer lezen om zeker ervan te zijn dat ik dit goed had begrepen. De Kamer vroeg twee jaar geleden al om een verbod en alsof er niet al meer dan genoeg tijd is verstreken, worden deze praktijken dus nu nog toegestaan, terwijl andere landen wel al grotere stappen hebben gemaakt met betrekking tot deze kwestie. Gelukkig blijkt een aantal politici helderder na te kunnen denken (leden van D66, Groenlinks, VVD en PvdA) en wordt een wetsvoorstel gemaakt waarmee het dit jaar nog strafbaar wordt om homogenezingstherapieën aan te bieden.
In mijn ogen zijn degenen die het in hun hoofd hebben gehaald om deze vorm van therapie aan te bieden zelf toe aan therapie. Het interesseert me niet waar je in gelooft; je brengt anderen simpelweg niet bewust (psychische) schade toe, en doe je dat wel, dan snap ik niet hoe je met jezelf kunt leven.
6
Geschreven door Writer Ritzle
Gepubliceerd op: 22 juni 2021
6
63
2

Comments

  • 25 juni
  • 0
Liefde is liefde, maakt niet uit voor wie of wat dat is. Mooi artikel.
  • 25 juni
0
  • 24 juni
  • 0
Hoe mensen in 2021 nog op die manier kunnen denken, begrijp ik niet. Goed dat je dit even schrijft. (kom je ook eens op de koffie?)
  • 24 juni
0

Recente en relevant artikelen