Artikel.nl
Editorial Approved Badge

How to nagels bestempelen

Kleine tatoeages voor je nagels, die variëren van vogels tot pandaberen, van bloemen tot vleermuizen. Niets is te gek om op je nagels te stempelen.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 30 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
54
1
Afbeelding door DESIGNECOLOGIST via Unsplash
Wat is het?
Je nagels bestempelen met de hulp van metalen plaatjes en een siliconen sponsje. Het is één van de vele vormen van Nailart die je zelf thuis kan opbrengen.

Wat heb je ervoor nodig?

Je hebt er een aantal spullen voor nodig, hieronder licht ik toe wat ik ervoor gebruik en waarom.

Nagel stempelplaat
Zonder een nagel stempel plaat wordt dit een zeer lastige opgave.
Er zijn vele verschillende vormen hiervan, maar de rechthoekige werken voor mij het beste.
Deze zijn namelijk steviger en kan je meer kracht op zetten met de spons.

Schraper
Bij een setje nail stamps zit altijd een schraper, deze dient om de overtollige nagellak eraf te halen. Mocht je geen schraper bij je pakketje gekregen hebben kan je hiervoor ook een oud bankpasje gebruiken.

Nagel sponsje
Online zijn er ook verschillende soorten sponsjes te koop. Zoals de rubberen of de siliconen spons. Ik gebruik het liefst de siliconen omdat ik hiermee de beste resultaten behaal. Bij de rubberen variant heb ik vaak genoeg gehad dat het patroon of niet op de spons kwam of dat die beschadigd was.

Nagellak remover
Dit is iets wat heel snel op gaat als je nagels bestempeld en het is ook iets wat je bij de hand moet hebben wanneer je bezig bent. Je gebruikt de remover namelijk om het overtollige van de spons, van je stempel plaat en van je nagels af te halen.

Watjes
De watjes werken het beste met de nagellak remover. Vroeger deed ik het ook wel eens met papier, maar dit brak helaas veel sneller dan de watjes.

Nagellak in een lichte kleur
Bij mij werken de lichtste kleuren altijd het beste om je nagels te bestempelen. Ik denk dat dit komt door de formule van de nagellak, en omdat je hiermee ook beter ziet of het een dun of dik laagje is.

Hoe doe je het?

Wanneer je al deze spullen bij de hand hebt en klaar bent om te beginnen, raad ik je aan om allereerst de watjes met de nagellakremover te bevochtigen.
Daarna moet je een dun laagje van de nagellak op de stempel die je wilt aanbrengen, om vervolgens met de schraper erover te gaan. Daarna met de siliconen stempel het patroon op te pakken en aan te drukken op je nagel.
Wanneer je dit gedaan hebt kan het zijn dat het patroon op je huid terecht is gekomen. Dit is geen probleem zolang je het niet op laat drogen. Eenmaal opgedroogd is het namelijk moeilijker te verwijderen. Daarna met de remover de spons, de stempel plaat en je huid schoonmaken van de overtollige nagellak.
Hierna laat je je nagels drogen en kan je eventueel ook je andere nagels bestempelen.

Waar koop ik mijn nagel stempelplaatjes?

Online variëren de prijzen enorm, waardoor je bij de ene winkel meer betaalt dan bij de andere. Van vijf tot soms wel dertig euro kan je hieraan besteden, maar als je geduld hebt kan je ze goedkoop aanschaffen op AliExpress.
Hier betaal je van twintig cent tot één euro voor een stempel plaatje, helaas moet je dan wel even wachten voordat je je bestelling binnen hebt.
Dit kan twee weken tot één maand duren.

Advies van mij voor jou

Een paar tips waar je ongetwijfeld iets aan hebt en je kan helpen bij het begin van de Nailart.

Test al je nagellak
Op deze manier kun je testen welk merk of soort van jouw nagellak het beste over te brengen is op je stempel. Sommige werken totaal niet, zoals de glitter nagellak en sommige zijn iets te dik om over te brengen.
Je kan je nagellakken wat verdunnen met een beetje nagellakremover, maar wees voorzichtig want het is al snel té dun.

Werk snel
Wanneer de nagellak op je stempel plaat zit raad ik aan om zo snel mogelijk weg te schrapen en te stempelen omdat het dunne laagje nagellak snel droogt. Eenmaal droog moet je weer vanaf honk één beginnen.

Oefening baart kunst
Zoals de eerste Pannenkoek zal ook je eerste transfer mislukken, maar niet getreurd want oefening baart kunst. En zelfs ik heb er vandaag de dag soms nog moeite mee.

Koop meerdere sponsjes
Laatst kwam ik erachter dat er een scheur in mijn sponsje zit. Dit is zeer vervelend omdat mijn spons door kan scheuren, en niet meer goed kan stempelen. Daarom raad ik aan om meerdere sponsjes te kopen om te voorkomen dat je zonder zit.
Of het nu is voor een speciale gelegenheid of om je vriendinnen versteld te doen staan over je kunsten, het is en blijft een hele mooie vorm van Nail Art.
1
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 30 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
54
1

Comments

  • 14 mei
  • 0
Dit is misschien een leuk kado voor mijn vriendin. Dank u!
  • 14 mei
0

Recente en relevant artikelen