Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Leuk klein afvalemmertje maken

Met het scheiden van afval, kwam ik in mijn keuken in de problemen ...

Geschreven door Marions Moon
Gepubliceerd op: 16 juli 2021
7
76
7
Benodigdheden decoupage
Benodigdheden decoupage
In Hilversum hebben het genot van vier kliko's. Hartstikke leuk. Maar dat betekent voor mij niet, dat ik 4 prullenbakken in de keuken wil. Ik wil er eentje. En dat is mijn prullenbak voor de ládingen kattenblikjes en plastic, die voornamelijk van het katteneten afkomstig zijn. Dé vreetzakjes ...
Maar nu liep ik tegen een klein probleempje aan, want als ik m'n knoflook pelde of een mandarijn, eitje of anderszins afval wat niet bij de PMD hoort, belandde dat op het aanrecht. Op enig moment had ik er een dekseltje liggen van de koffiecreamer voor dit kleine afval, en die leegde ik dan in mijn 'jaren,-heel-lang-geleden,-zinken-afvalemmer' die buiten staat voor de restafval. Maar echt blij werd ik daar niet van. Wel van de zinken vuilnisbak trouwens!

Nu bestaan er van die inimini-afvalbakjes voor op het aanrecht en die had ik wel..... heb ik misschien nog, maar waar? Toegegeven dat ik in mijn huis aan het uitspitten ben gegaan, maar dat duurde me te lang voordat ik 'm zou vinden in de puinhopen der zolder ... Meer zeg ik daar maar niet over. Ik heb al genoeg gezegd. 🤣
Dus ben ik afgezakt naar mijn creatieve brein en daarin 'vond' ik stapels lege yoghurtemmertjes. Tuurlijk, die yoghurtemmertjes! Oh wacht, wel een beetje opleuken. Mijn keuken heb ik een soort van 'ingericht' met delfts blauw, koeien, varkentjes en dat soort taferelen, en een heus landelijk schilderij hangt er zelfs in. Dus op zoek naar blauw witte servetten om het emmertje mee te bekleden. En bij de Action geslaagd.
En zodoende ging ik aan de slag .....
Dit heet de zogenaamde 'decoupagetechniek' Belangrijk onderdeel is de ModPodge. Dat is lijm en vernis in één. Hopeloos duur en dat kan anders. Ik had nog ModPodge, dus mijn project is met deze lijm gemaakt. Maar die is nu op en ik wil nog een emmertje maken, dus daar ga ik eigen Mod Podge voor gebruiken. Om Mod Podge zelf te maken heb ik een leuke blog gevonden met uitleg, waarvan ik de 'Mod Podge zelf maken' heb gekopieerd. https://meldiy.nl/wat-is-mod-podge Mod Podge zelf maken:
Er zijn 2 formules om het zelf te maken.
Manier 1; 50% witte kinderlijm en 50% water mengen
Manier 2; 50% houtlijm en 50% water mengen.

Wat heb je nodig... Yoghurt emmertje Schaar Kwast voor de lijm Mod Podge / Crea Patch (Action) Doorzichtige spuitlak van de Action Een bakje om je lijm in te doen en natuurlijk servetten

In de situatie van het afvalbakje knip ik geen figuurtjes uit, maar prak het servet er in z'n geheel op. Kat in het bakkie. Ja, ehm... niet dus. Want dat kreukelt en krinkelt en doet van alles, behalve strak zitten. Maar goed, voor mij geen probleem, maar ik heb wel een filmpje op YouTube gevonden, waarbij je gemakkelijk zonder kreukels kan plakken. Bij de volgende keer ga ik dat ook eens proberen.


Waar je bij de servetten even op moet letten is uit hoeveel lagen die bestaat. Dat vind je achterop het pak. Meestal bestaat de servet uit drie lagen Je heb dus de decorlaag en nog twee witte lagen. De decorlaag is de enige laag die je plakt. Bij mijn afvalbakje was ik er al rap achter dat de kleuren geel en rood van de yoghurtemmer er doorheen zouden gaan schijnen. Ik heb dus ook, let wel, laagje voor laagje, de witte geplakt. De volgende keer ga ik het emmertje eerst verven en aflakken en dan het servet erop plakken.

In ieder geval is dit mijn eindresultaat geworden: En niet vergeten te lakken, zodat ie waterdicht wordt.
Aanrecht afvalbakje - decoupagetechniek
Aanrecht afvalbakje - decoupagetechniek
7
Geschreven door Marions Moon
Gepubliceerd op: 16 juli 2021
7
76
7

Comments

 • 22 juli
 • 1
Heel leuk gedaan.
 • 22 juli
1
 • 18 juli
 • 1
staat wel heel gezellig op je aanrecht.
 • 18 juli
1
 • 17 juli
 • 2
Heel crea Bea!
 • 17 juli
2
 • 16 juli
 • 1
Heel erg creatief, leuk hoor!
 • 16 juli
1
 • 16 juli
 • 1
Heel mooi gedaan en goed uitgelegd. Goed geschreven.
 • 16 juli
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen