Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Liefde achter het masker, hoofdstuk 1: Een nieuw begin

Een niet zo onschuldig liefdes verhaal om bij weg te dromen.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 1 aug 2022
1
24
1
Afbeelding door Hunters Race via Unsplash
Een nieuw schooljaar, een schone lei.
Iemand die slechts een ding over vorig jaar durft te zeggen, zal dit jaar niet blij zijn met zijn huizing situatie op de kostschool. Een belediging met de grond gelijk gemaakt worden, een misverstand zal worden bestraft en een kleine tegenslag zal betekenen dat ze geschorst zouden worden.

Helaas betekent dit niet alles, sommige studenten hebben hier namelijk lak aan of denken dat het de regels niet voor hun geld. Een ding is duidelijk, getreiter wordt niet getolereerd op deze Masters College.

Ik grijp mijn rugtas van de grond en kus een roodharige, oudere man snel op zijn kaak, voordat ik hem achterlaat in zijn kantoor.
Zijn hemd open,
zijn riem los,
en zijn haar door de war laat ik hem in extase achter.

'ik zie je later wel, schat.' mompelt Mark. Hij gaat recht op zijn stoel zitten en knoopt zijn shirt dicht. Bij de deur grijp ik snel een gang pas uit een van de documenten bakken die op een kast staat.
Ik keer mijn hoofd, knik en terug mijn rok recht.

Mijn ogen dwalen van mark naar de muur naast me, waar een spiegel mij laat zien hoe mijn haar en mijn gekreukte shirt eruit ziet.
Ik knoop mijn haar in een staart en klop zacht op de kreukels van mijn shirt. 'is goed. Pik me maar op rond acht.' zeg ik, wanneer ik tevreden naar mijn spiegelbeeld kijk.
Mark glimlacht naar me, voordat hij een kort handgebaar maakt naar de klok.
12:25.
Ik knik en haast me van Marks' kantoor door het schoolgebouw, naar de andere kant van het enorme gebouw. Wanneer ik buiten adem bij de grotere lectuur klassen aankom, ringt de bel. Studenten druppelen langzaam het lokaal binnen, ik loop tussen de menigte door en neem een plek achterin het podium op de vierde rij. Ik hoor wat gekibbel en gelach van de andere vrouwelijke studenten achterin, voordat er een lange, bruinharige man binnenloopt met een brede grijns. Ik sla mijn ogen neer op mijn boeken en open ze op de pagina die de leerkracht op het bord schrijft.
Mijn telefoon trilt in mijn zak. ik haal het er voorzichtig uit en kijk naar het bericht van Rose. ´Heeft schoolhoofd Gatiss je het al verteld?´ stuurt ze me. Ik frons en stuur een bericht terug. ´Hij had niet erg veel tijd om tussen de pauze iets te zeggen.´ stuur ik haar. Een paar seconde later zie ik haar blozende emotie.
1
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 1 aug 2022
1
24
1

Comments

  • 5 aug
  • 0
Ondeugend...
  • 5 aug
0

Recente en relevant artikelen